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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/10/1994
Data da última atualização:  07/10/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Iron requirement of cereals and legumes in solution culture.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  In: BEUSICHEM, M. L. van (Ed.). Plant nutrition: physiology and applications. Dordrecht: Kluwer, 1990.
Páginas:  p. 213-217.
Série:  (Developments in plant and soil sciences, v. 41).
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-94-009-0585-6_36
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A growth chamber experiment was conducted to study the response of five crop species to varying levels of iron in nutrient solution. The plant species tested were alfalfa (Medicago sativa L.), red clover (Trifolium pratense L.), common bean (Phaseolus vulgaris L.), rice (Oryza sativa L.) and wheat (Triticum aestivum L.). The iron levels applied were 20, 40, 80, 160, 320 and 640 µM. The crop species adapted showed various degrees of response to growth medium Fe levels. The Fe levels had no significant effects on shoot and root growth of alfalfa and common beans and root growth of red clover and rice. With a few exceptions, concentration and uptake increased with increasing Fe levels. With the exception of alfalfa, the rate of Fe uptake increased with increasing Fe levels, and in alfalfa the rate of Fe uptake increased up to the 160 µM Fe level then declined. In general, higher Fe concentrations in the growth medium decreased the uptake of most essential nutrients.
Palavras-Chave:  Iron concentration; Iron uptake; Root weight.
Thesagro:  Cereal; Ferro; Legume; Solução.
Thesaurus Nal:  Iron; Legumes; Nutrient solutions; Roots.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF6896 - 1UPCPL - PP19901990
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  08/03/2010
Data da última atualização:  08/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRANDÃO JUNIOR, O.; SARIDAKIS, G. P.; FERREIRA, M. C.; SARIDAKIS, H. O.; ESPÍNDOLA, C. R.; HUNGRIA. M.; ALBERTON, O.; TORRES, E.
Afiliação:  O. BRANDÃO JUNIOR, UEM/CNPSo; G. P. SARIDAKIS, UEL/CNPSo; M. C. FERREIRA, CNPSo; H. O. SARIDAKIS, UEL; C. R. ESPÍNDOLA, UEM; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSo; O. ALBERTON, CNPSo; E. TORRES, CNPSo.
Título:  Avaliação da população e biomassa microbianas em diferentes sistemas de preparo do solo.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 21., 2001, Foz do Iguaçu-PR. Resumos... Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2001. Trab. MS-076.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação de população; Microbiana.
Thesagro:  Biomassa; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO30479 - 1UPCPL - PP
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