Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/07/1996
Data da última atualização:  13/03/2023
Autoria:  EUCLIDES, V. P. B.
Título:  Quality evaluation and cattle grazing behavior on bahiagrass and limpograss pastures.
Ano de publicação:  1985
Fonte/Imprenta:  Gainesville: University of Florida, 1985.
Páginas:  117p.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado
Conteúdo:  Characteristics of Paspalum notatum and hemarthria altissima, forage quality, animal performance sward characteristics factors affecting intake by grazing animals. Variation in sward characteristics and nutritive valuee between Florata limpograss and Pensacola bahiagrsss. Estimation of herbage intake by steers grazing pensacola bahiagrass and Florata limpograss using eating behavior measurements.
Palavras-Chave:  Comportamento; Florataa limpograss; Nutritive; Paspalum natatum; Pensacola bahiagrapes; Pensacola bahiagress; Quality; Value.
Thesagro:  Animal; Bovino; Dieta; Forragem; Pastagem; Produção; Qualidade; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  behavior; cattle; forage; grazing.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA23959 - 1ADDTS - PP19/19851985.00019
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/11/2020
Data da última atualização:  19/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ARAÚJO, A. R.; MUIR, J. P.; VASCONCELOS, A. M. de; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; CARNEIRO, M. S. de S.; CAMPOS, W. E.; ROGERIO, M. C. P.
Afiliação:  ALEXANDRE RIBEIRO ARAÚJO, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Floriano, PI, Brasil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M AgriLife Research - Stephenville, TX, USA; ANGELA MARIA DE VASCONCELOS, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil.; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; LUCIANA FREITAS GUEDES; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; MARIA SOCORRO DE SOUSA CARNEIRO, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; WARLEY ÉFREM CAMPOS, Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (MAPA) - Brasília, DF, Brasil.; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC.
Título:  Consumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2020v41n5p1719
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Apparent digestibility; Dairy by-products.
Thesagro:  Alimento Para Animal; Cabrito; Caprino; Nutrição Animal; Soro de Leite.
Thesaurus NAL:  Animal feeders; Animal feeding; Byproducts; Kids (goats); Nitrogen balance; Nutrient balance; Nutrients; Ruminant nutrition; Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217993/1/CNPC-2020-Art-37.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39681 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional