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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  24/09/2001
Data da última atualização:  12/01/2010
Autoria:  ESPÍNDOLA, J. A. A.; ALMEIDA, D. L. de; GUERRA, J. G. M.
Título:  Benefícios da adubação verde sobre a simbiose micorrízica e a produtividade de batata-doce.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Seropédica: EMBRAPA-CNPAB, 1997.
Páginas:  6 p.
Série:  (EMBRAPA-CNPAB. Comunicado Técnico, 14).
ISSN:  0104-8945
Idioma:  Português
Conteúdo:  Plantio das leguminosas e da batata doce. Produtividade da batata doce e simbiose micorrízica.
Palavras-Chave:  Green manure; Ipomoea batata; Mycorrhiza; Plant condition; Production; Seed potatoes; VAM.
Thesagro:  Adubação Verde; Batata Doce; Ipomoea Batatas; Legume; Leguminosa; Micorriza; Plantio; Produção; Qualidade; Rendimento; Simbiose; Tubérculo.
Thesaurus Nal:  green manures; mycorrhizae; sweet potatoes; symbiosis; tubers; vesicular arbuscular mycorrhizae; yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAB-2010/27139/1/cot014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE26011 - 1EMBFL - --00202CNPAB00202
AI-SEDE26011 - 2EMBFL - --00202CNPAB00202
CNPAB27139 - 1UMTFL - --000020
CPAO16744 - 1EMBFL - PPFOL 10463FOL 10463
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/01/2024
Data da última atualização:  09/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; GUERREIRO, S. M. C.; CAVALARI, A. A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P.
Afiliação:  CLARA GEROMEL, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; LÚCIA PIRES FERREIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; SANDRA MARIA CARMELO GUERREIRO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; ALINE ANDRÉIA CAVALARI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; DAVID POT, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; THIERRY LEROY, CENTRO DE COOPERAÇÃO INTERNACIONAL EM PESQUISA AGRONÔMICA PARA O DESENVOLVIMENTO; LUIZ GONZAGA ESTEVES VIEIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; PAULO MAZZAFERA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; PIERRE MARRACCINI, CENTRO DE COOPERAÇÃO INTERNACIONAL EM PESQUISA AGRONÔMICA PARA O DESENVOLVIMENTO.
Título:  Biochemical and genomic analysis of sucrose metabolism during coffee (Coffea arabica) fruit development.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Botany, v. 57, n. 12, p. 3243-3258, 2006.
DOI:  https://www.doi.org/10.1093/jxb/erl084
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sucrose metabolism and the role of sucrose synthase were investigated in the fruit tissues (pericarp, perisperm, and endosperm) of Coffea arabica during development. Acid invertase, sucrose phosphate synthase, and sucrose synthase activities were monitored and compared with the levels of sucrose and reducing sugars. Among these enzymes, sucrose synthase showed the highest activities during the last stage of endosperm and pericarp development and this activity paralleled closely the accumulation of sucrose in these tissues at this stage. Carbon partitioning in fruits was studied by pulse-chase experiments with C-14-sugars and revealed high rates of sucrose turnover in perisperm and endosperm tissues. Additional feeding experiments with (CO2)-C-14 showed that leaf photosynthesis contributed more to seed development than the pericarp in terms of photosynthate supply to the endosperm. Sugar analysis, feeding experiments, and histological studies indicated that the perisperm plays an important role in this downloading process. It was observed that the perisperm presents a transient accumulation of starch which is degraded as the seed develops. Two full-length cDNAs (CaSUS1 and CaSUS2) and the complete gene sequence of the latter were also isolated. They encode sucrose synthase isoforms that are phylogenetically distinct, indicating their involvement in different physiological functions during cherry development. Contrasting expression patterns were observed for CaSUS1 and CaSUS2 ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus NAL:  Endosperm; Gene expression; Sucrose synthase.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160617/1/Biochemical-genomic-analysis.pdf
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1781 - 1UPCAP - DD
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