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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  BORDIGNON, J. R.; LONG, S. P.; ENGESETH, N. J.
Título:  Isoflavone concentration in soybean seeds of plants cultivated under high concentrations of atmosferic CO2 or O3.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 131.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Since the industrial revolution global atmospheric [CO2] has been increasing steadily (1.5 mmol mol-1 year-1) and is expected to increase from 365 mmol mol-1 (actual) to 700 mmol mol-1 by the end of the 21st century. Tropospheric O3 concentration is also increasing globally, especially in areas of high pollution. Elevated atmospheric [CO2] generally enhances photosynthesis by increasing intercellular CO2 concentration, which decreases photorespiration. Exposure to O3 generally decreases photosynthesis (Heath, 1994), probably by causing oxidative damage to cell membranes, including thylakoids. Soybean isoflavones are important as potentially bioactive compounds with impact in human chronic diseases like cancer. There is a lack of knowledge as to how changes in environmental atmospheric gas conditions affect soybean seed composition. In order to evaluate the effects of high CO2 or high O3 on the isoflavone concentration of soybean seeds, a soybean FACE (Free Air Concentrated Enrichment - SoyFACE) facility situated on an 80-acre field (32 ha; South Farms, University of Illinois at Urbana-Champaign; 40°03'21.3"N, 88°12'3.4"W, 230 m elevation) was used. Seeds of eight cultivars were collected during Summer 2002 at three different parts of the plant at harvesting stage. Results indicate that changes in atmospheric concentration of CO2 or O3 can have different effects on the isoflavone concentration in soybean seed depending on the variety evaluated. In general, high CO2 increased ... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23711 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/01/2023
Data da última atualização:  02/02/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIQUEIRA, M. A. de S.; BARROSO NETO, J.; CONCEIÇÃO, I. G.; VEIGA JARDIM, J. A. da; SILVA, S. C. da; HEINEMANN, A. B.
Afiliação:  MARCELO AUGUSTO DE SOUSA SIQUEIRA, estagiário CNPAF; JURACY BARROSO NETO, estagiário CNPAF; ISABELLA GOMES CONCEIÇÃO, estagiária CNPAF; JÚLIA AMARAL DA VEIGA JARDIM, estagiária CNPAF; SILVANDO CARLOS DA SILVA, CNPAF; ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF.
Título:  Produtividade e índices de desenvolvimento do arroz de terras altas em sistemas de plantio.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022.
Páginas:  p. 42.
ISBN:  978-65-89957-37-9
Idioma:  Português
Conteúdo:  O arroz de terras altas é mais suscetível ao risco climático quando comparado ao arroz irrigado sob inundação. Entretanto, o impacto pode ser minimizado de acordo com a adoção de práticas conservacionistas, como o plantio direto. O objetivo deste trabalho foi avaliar o desempenho de cultivares de arroz de terras altas nos sistemas de plantio convencional e direto.
Thesagro:  Arroz; Oryza Sativa; Plantio Direto; Sistema de Cultivo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151383/1/sjt-p42.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36652 - 1UPCRA - DD20222022
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