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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
13/03/2008 |
Data da última atualização: |
10/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, E. J. M.; FREITAS, L. S.; VELOSO, C. A. C.; SOUZA, A. S.; EL-HUSNY, J. C.; VALENTE, M. A.; SOUZA, F. R. S. de; SILVEIRA FILHO, A.; LIRA, R. S. |
Afiliação: |
EDUARDO JORGE MAKLOUF CARVALHO, CPATU; L. S. FREITAS, pós-graduando UFRA; CARLOS ALBERTO COSTA VELOSO, CPATU; A. S. SOUZA, pós-graduando UFRA; JAMIL CHAAR EL HUSNY, CPATU; MOACIR AZEVEDO VALENTE, CPATU; F. R. S. SOUZA, pós-graduando UFRA; AUSTRELINO SILVEIRA FILHO, CPATU; ROBERTO SERTÃO LIRA, graduando UFRA. |
Título: |
Efeito de sistemas de manejo sobre o fósforo e o potássio em Latossolo vermelho amarelo do sudeste paraense. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira: livro de resumos. Gramado: UFRGS: SBCS, 2007. |
Páginas: |
p. 344. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
262-3134. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Pará; Redenção; Sudeste paraense. |
Thesagro: |
Cerrado; Fósforo; Latossolo Vermelho Amarelo; Manejo; Potássio; Solo. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172608/1/doc70.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
08/12/2021 |
Data da última atualização: |
08/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AZEREDO, H. M. C. de; TONON, R. V.; McCLEMENTS, D. J. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; DAVID J. MCCLEMENTS, University of Massachusett. |
Título: |
Designing healthier foods: Reducing the content or digestibility of key nutrients. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Trends in Food Science & Technology, v.118, p. 459-470, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Background: The global obesity epidemic and increasing incidences of metabolic diseases have been correlated to increased consumption of fat, sugar, and salt. In response, many food scientists are developing food products with reduced levels of sugar, fat and/or salt. However, knowledge of composition-structure-property relation-ships of foods is critical to create high-quality products that are well accepted by consumers. Moreover, food processing may increase the digestion rates of nutrients by breaking down food structures, thereby making them more readily digestible and absorbable.
Scope and approach: This review provides an overview of the mechanisms and expected effects of using structural design approaches to reduce the levels or retard the digestibility of nutrients associated with negative health impacts (especially fats, carbohydrates and salt) in processed foods. Key findings and conclusions: There are a number of design approaches that may be applied to food in order to make them less energy-dense or with reduced digestion rates of key nutrients, while not affecting much their
sensory appeal to consumers. |
Palavras-Chave: |
Digestive enzyme; Multiple emulsion; Pickering emulsion; Rheology modification. |
Thesaurus NAL: |
Flocculation; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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