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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  31/07/1995
Data da última atualização:  09/11/1995
Autoria:  BOKANGA, M.; EKANAYAKE, I. J.; DIXON, A. G. O.; PORTO, M. C. M.
Afiliação:  International Institute of Tropical Agriculture, P.M.B. 5320, Ibadan, Nigeria; Centro Internacional de Agricultura Tropical Apartado Aereo 6713, Cali, Colombia.
Título:  Genotype-environment interactions for cyanogenic potential in cassava.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n.375, p.131-139, 1994.
ISSN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The distribution of the cyanogenic potential in cassava germplasm has been found to be a continuum from very low values to high levels. Within the same genotype, the cyanogenic potential is affected by the planting season; it is low when planted at the beginning of the rainy season, and high when planted at the end of the rainy season. Water stress is known to increase the cyanogenic potential. Recent findings indicate that the effects of water stress on cyanogenic potential are more complex than originally thought. A high ground water table with an associated low water stress to the developing cassava roots does not necessarily lead to lower cyanogenic potential. Excess water stress created by an above ground water table leads to higher cyanogenic potential. The location effect on cyanogenic potential is very pronounced. The cyanogenic potential of a genotype can increase up to five-fold when planted in a different location. The genotype-environment interactions are less pronounced but significant; some genotypes maintain the same cyanogenic potential ranking when planted in various agroecological zones, even though the absolute values of cyanogenic potential may be increased or decreased. These effects of the environment on cassava cyanogenic potential are explained using available knowledge on biosynthesis, regulation and translocation of cyanogenic glucosides.
Palavras-Chave:  Cyanogenic yield; Excess humidity stress; Location effect; Tuberouns root yield; Tuberous root yield; Water deficit stress.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF3259 - 1ADCAP - --635.05635.05
CNPMF3531 - 1ADCAP - --635.05635.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  30/11/2021
Data da última atualização:  30/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BERTOL, T. M.; LUDKE, J. V.; SCHEUERMANN, G. N.
Afiliação:  TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; JORGE VITOR LUDKE, CNPSA; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA.
Título:  Utilização de cereais de inverno na nutrição de aves.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA FACTA WPSA-BRASIL, 38. Online. Avicultura, recalculando... Campinas: FACTA, 2021.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cereais de inverno.
Thesagro:  Avicultura; Cereal; Nutrição Animal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228292/1/final9817.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22251 - 1UPCAA - DD
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