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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
24/05/2016 |
Data da última atualização: |
06/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BONFIM, J. M.; MARTINS, T. P.; EGITO, A. S. do; SOARES, M. B.; VASCONCELOS, A. M. |
Afiliação: |
Joice Melo Bonfim, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; Thays Paulina Martins, Pós-graduação - UVA - Sobral, CE, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Manoel Barbosa Soares, Pós-graduação - Instituto de Química, UFG, Goiânia, GO, Brasil; Angela Maria Vasconcelos, UVA - Sobral, CE, Brasil. |
Título: |
Composição bromatológica do soro de leite bovino proveniente do processo de fabricação do queijo Mozarela. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. 3 f. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: Objetivou-se avaliar a composição bromatológica do soro de leite bovino derivado da fabricação do queijo mozarela. Foram coletadas três amostras de 500 mL diretamente do tanque de uma fábrica de beneficiamento de queijo tipo mozarela na cidade de Damolândia em Goiás. Foram realizadas análises de matéria seca, umidade, matéria orgânica, cinzas e proteína bruta. O resultado para proteína bruta foi baixo, porém o tipo processamento usado na produção do queijo pode ter influenciado nesse resultado. [Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese]. Abstract: The aim of experiment was to evaluate the Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese. Three samples of 500 mL were collected in tank of a factory's processing of mozzarella cheese localized on Damolândia city, Goias. The analisys dry matter, moisture, organic matter, ash and crude protein were realized. Low results of crude protein was observed, however the kind of processing of cheese can influenced in this result. |
Palavras-Chave: |
Cheese; Milk products; Processing. |
Thesagro: |
Bovino; Mozarela; Processamento; Queijo; Soro de leite; Subproduto. |
Thesaurus Nal: |
Byproducts. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143324/1/CNPC-2015-Composicao-bromatologica.pdf
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Marc: |
LEADER 01953nam a2200277 a 4500 001 2045599 005 2021-09-06 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBONFIM, J. M. 245 $aComposição bromatológica do soro de leite bovino proveniente do processo de fabricação do queijo Mozarela.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. 3 f.$c2015 520 $aResumo: Objetivou-se avaliar a composição bromatológica do soro de leite bovino derivado da fabricação do queijo mozarela. Foram coletadas três amostras de 500 mL diretamente do tanque de uma fábrica de beneficiamento de queijo tipo mozarela na cidade de Damolândia em Goiás. Foram realizadas análises de matéria seca, umidade, matéria orgânica, cinzas e proteína bruta. O resultado para proteína bruta foi baixo, porém o tipo processamento usado na produção do queijo pode ter influenciado nesse resultado. [Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese]. Abstract: The aim of experiment was to evaluate the Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese. Three samples of 500 mL were collected in tank of a factory's processing of mozzarella cheese localized on Damolândia city, Goias. The analisys dry matter, moisture, organic matter, ash and crude protein were realized. Low results of crude protein was observed, however the kind of processing of cheese can influenced in this result. 650 $aByproducts 650 $aBovino 650 $aMozarela 650 $aProcessamento 650 $aQueijo 650 $aSoro de leite 650 $aSubproduto 653 $aCheese 653 $aMilk products 653 $aProcessing 700 1 $aMARTINS, T. P. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aSOARES, M. B. 700 1 $aVASCONCELOS, A. M.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
20/12/2018 |
Data da última atualização: |
20/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DRUCKER, D. P.; VICTORIA, D. de C.; FIDALGO, E. C. C.; SIMÕES, M.; BERTIN, P. R. B.; PINTO, D. M.; SILVA, A. C. da; DOMPIERI, M.; RASCHE, F.; CUSTODIO, D. de O. |
Afiliação: |
DEBORA PIGNATARI DRUCKER, CNPTIA; DANIEL DE CASTRO VICTORIA, CNPTIA; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; MARGARETH GONCALVES SIMOES, CNPS; PATRICIA ROCHA BELLO BERTIN, SDI; DANIELA MACIEL PINTO, CNPM; ADRIANA CRISTINA DA SILVA, SDI; MÁRCIA DOMPIERI; FRANCISCA RASCHE, CNPF; DAVI DE OLIVEIRA CUSTODIO, CNPM. |
Título: |
Challenges for the sustainability and evolution of a spatial data digital repository on agricultural research. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL DATA WEEK; THE INTERNATIONAL CONFERENCE FOR SCRUTINY AND DISCUSSION OF THE FRONTIER ISSUES OF DATA IN RESEARCH; PLENARY MEETING OF THE RESEARCH DATA ALLIANCE, 12., 2018, Gaborone. The digital frontiers of global science. Gaborone: CODATA, 2018. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
IDW 2018. SciDataCon 2018. RDA Plenary Meeting 2018. |
Conteúdo: |
Long-term preservation of research data is crucial to the advancement of science and to the exchange of knowledge. On the other hand, providing data services is complex in terms of its implementation, cultural barriers and issues related to its evolution and updating. The objective of this work is to present the challenges for the sustainability, maintenance and evolution of GeoInfo, an institutional repository for spatial agricultural data at the Brazilian Agricultural Research Corporation. We explore technical, institutional and cultural issues regarding spatial data management and our efforts to sustain GeoInfo as a contribution to promoting a paradigm shift towards spatial data sharing and reuse. |
Palavras-Chave: |
Repositório GeoInfo; Repositório institucional da Embrapa. |
Thesagro: |
Pesquisa Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Agricultural research. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01875naa a2200301 a 4500 001 2102154 005 2018-12-20 008 2018 bl --- 0-- u #d 100 1 $aDRUCKER, D. P. 245 $aChallenges for the sustainability and evolution of a spatial data digital repository on agricultural research.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $aNão paginado. 500 $aIDW 2018. SciDataCon 2018. RDA Plenary Meeting 2018. 520 $aLong-term preservation of research data is crucial to the advancement of science and to the exchange of knowledge. On the other hand, providing data services is complex in terms of its implementation, cultural barriers and issues related to its evolution and updating. The objective of this work is to present the challenges for the sustainability, maintenance and evolution of GeoInfo, an institutional repository for spatial agricultural data at the Brazilian Agricultural Research Corporation. We explore technical, institutional and cultural issues regarding spatial data management and our efforts to sustain GeoInfo as a contribution to promoting a paradigm shift towards spatial data sharing and reuse. 650 $aAgricultural research 650 $aPesquisa Agrícola 653 $aRepositório GeoInfo 653 $aRepositório institucional da Embrapa 700 1 $aVICTORIA, D. de C. 700 1 $aFIDALGO, E. C. C. 700 1 $aSIMÕES, M. 700 1 $aBERTIN, P. R. B. 700 1 $aPINTO, D. M. 700 1 $aSILVA, A. C. da 700 1 $aDOMPIERI, M. 700 1 $aRASCHE, F. 700 1 $aCUSTODIO, D. de O. 773 $tIn: INTERNATIONAL DATA WEEK; THE INTERNATIONAL CONFERENCE FOR SCRUTINY AND DISCUSSION OF THE FRONTIER ISSUES OF DATA IN RESEARCH; PLENARY MEETING OF THE RESEARCH DATA ALLIANCE, 12., 2018, Gaborone. The digital frontiers of global science. Gaborone: CODATA, 2018.
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