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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  20/04/1995
Data da última atualização:  11/07/2016
Autoria:  DUTRA, S.; SOUZA FILHO, A. P. da S.; SERRAO, E. A. S.
Título:  Adaptação de leguminosas forrageiras consorciadas com gramíneas no cerrado do Amapá.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 1., 1980, Fortaleza, CE. Anais do 1. Congresso Brasileiro de Zootecnia e 17. Reunião anual da SBZ. Fortaleza. Sociedade Brasileira de zootecnia, 1980.
Páginas:  p. 420-421.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Consorciacao; Macronutriente.
Thesagro:  Cerrado; Desmodium Ovalifolium; Pastagem; Valor Nutritivo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC7089 - 1ADDPL - --CRI1913CRI1913
CPAF-AP12758 - 1ADDPL - PP636C749a1988.00216
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  19/07/2019
Data da última atualização:  06/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARAPELLI, R.; OLIVEIRA, A. F. de; GIGLIOTI, R.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; OLIVEIRA, M. C. de S.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Rodolfo Carapelli, FURG; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCAR; Rodrigo Giglioti, Instituto de Zootecnia; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Calcium, Fe, Cu, Zn, and Mg Fractionation in In Natura and aged beef samples by bioanalytical methods.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Analytical Methods, v. 13, p. 186-194, 2020.
DOI:  10.1007/s12161-019-01560-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Proteins play different and essential roles in the human organism. Containing essential amino acids, proteins, and minerals, beef is considered the main source of protein in human nutrition. It is generally accepted that the protein profile is directly correlated to tenderness and beef pigmentation and is also related to its organoleptic properties. In the present work, it is demonstrated the changes in protein profile, differences of metal concentrations, and how metals bonded to proteins can vary during the ripening phase, evaluated over a 14-day beef aging period. The proposed extraction procedure indicated 85% efficiency, preserving the metal-protein structure. Seventeen protein bands were detected using SDS-PAGE, and a 43-kDa band was found to be the most intense. The arrangement of SDS-PAGE and SEC-ICP-MS results indicated the possible links between minerals and organic functional molecules, such as Ca to troponin, Cu and Zn to albumin, and Fe to myoglobin and hemoglobin.
Palavras-Chave:  Beef aging; Beef pigmentation; SDS-PAGE; SEC-ICP-MS.
Thesagro:  Carne; Nutrição Humana.
Thesaurus NAL:  Animal proteins; Food and Human Nutrition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24811 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00045CAR2019.00052
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