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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
06/03/1998 |
Data da última atualização: |
13/09/2017 |
Autoria: |
BENASSI, A. C.; FULLIN, E. A.; SILVA, J. G. F.; ZANGRANDE, M. B.; FERRAO, R. G.; MARTINS, D. S.; VENTURA, J. A.; DURAES, F. O. M.; SILVA, J. G.; GOMIDE, R. L.; MAGALHAES, P. C.; RESENDE, C. I. |
Título: |
Manual tecnico para a cultura do milho no estado do Espirito Santo. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
Vitoria: EMCAPA, 1996. |
Páginas: |
168p. |
Série: |
(EMCAPA. Documentos, 77). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Situacao da cultura do milho no mundo, no Brasil e no estado do Espirito Santo; Fisiologia da cultura do milho; Cultivares de milho para o Espirito Santo; Manejo da cultura do milho irrigado; Controle de plantas daninhas na cultura do milho irrigado; Calagem e adubacao mineral para o cultivo de milho irrigado na regiao norte do estado do Espirito Santo; Irrigacao e manejo de agua; Pragas do milho em condicoes de campo e de armazenamento; Doencas do milho. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cultivo; Culture; Espirito Santo; Maize. |
Thesagro: |
Milho; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; corn. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01373nam a2200373 a 4500 001 1479117 005 2017-09-13 008 1996 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aBENASSI, A. C. 245 $aManual tecnico para a cultura do milho no estado do Espirito Santo. 260 $aVitoria: EMCAPA$c1996 300 $a168p. 490 $a(EMCAPA. Documentos, 77). 520 $aSituacao da cultura do milho no mundo, no Brasil e no estado do Espirito Santo; Fisiologia da cultura do milho; Cultivares de milho para o Espirito Santo; Manejo da cultura do milho irrigado; Controle de plantas daninhas na cultura do milho irrigado; Calagem e adubacao mineral para o cultivo de milho irrigado na regiao norte do estado do Espirito Santo; Irrigacao e manejo de agua; Pragas do milho em condicoes de campo e de armazenamento; Doencas do milho. 650 $aBrazil 650 $acorn 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aBrasil 653 $aCultivo 653 $aCulture 653 $aEspirito Santo 653 $aMaize 700 1 $aFULLIN, E. A. 700 1 $aSILVA, J. G. F. 700 1 $aZANGRANDE, M. B. 700 1 $aFERRAO, R. G. 700 1 $aMARTINS, D. S. 700 1 $aVENTURA, J. A. 700 1 $aDURAES, F. O. M. 700 1 $aSILVA, J. G. 700 1 $aGOMIDE, R. L. 700 1 $aMAGALHAES, P. C. 700 1 $aRESENDE, C. I.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
12/06/2023 |
Data da última atualização: |
12/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FLORENTINO, G. D.; MARTORANO, L. G.; SANTOS, S. A. L. dos; MORAES, J. R. da S. C. de; MIRANDA, I. P. de A.; RUIVO, M. de L. P. |
Afiliação: |
GELSON DIAS FLORENTINO, DOUTORANDO BIONORTE; LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; SANDRO AUGUSTO LIMA DOS SANTOS, Cerâmica Montemar; JOSÉ REINALDO DA SILVA CABRAL DE MORAES, DOUTORANDO USP; IRES PAULA DE ANDRADE MIRANDA, INPA; MARIA DE LOURDES PINHEIRO RUIVO, MPEG. |
Título: |
Bioeconomic potential of sustainability indicators in a ceramic production center in the Western Amazon. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: MIKKOLA, H. (ed.). Ecosystem and Biodiversity of Amazonia. [S.l.]: Intechopen, 2021. |
Páginas: |
Cap. 9. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of Amazonian biodiversity has great potential to produce bioproducts in diverse production chains and segments of industry. The combination of public policies with biotechnological development represents an important indicator for the implementation of sustainable production chains that adhere to the Sustainable Development Objectives (SDO). The ceramic industries in the Amazon region represent activities that promote local economic development through the use of biological resources that can be transformed into bioproducts that are considered a reference for sustainable production in world markets. The operations of these industries have great potential to incorporate technologies that can be used for fabrication of ceramic products on a biological base that is compatible with bioeconomic guidelines. The principle of a bioeconomy is centered on the possibility of transformation of natural resources into bioproducts that aggregate technologies and contribute to increase incomes and reduce environmental impacts. In this way, the integration of different fields of science should be stimulated to incorporate new technologies that favor business models that comply with the premises of sustainability |
Palavras-Chave: |
Bioeconomia. |
Thesagro: |
Biodiversidade. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02021naa a2200241 a 4500 001 2154389 005 2023-06-12 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94002$2DOI 100 1 $aFLORENTINO, G. D. 245 $aBioeconomic potential of sustainability indicators in a ceramic production center in the Western Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $aCap. 9. 520 $aThe use of Amazonian biodiversity has great potential to produce bioproducts in diverse production chains and segments of industry. The combination of public policies with biotechnological development represents an important indicator for the implementation of sustainable production chains that adhere to the Sustainable Development Objectives (SDO). The ceramic industries in the Amazon region represent activities that promote local economic development through the use of biological resources that can be transformed into bioproducts that are considered a reference for sustainable production in world markets. The operations of these industries have great potential to incorporate technologies that can be used for fabrication of ceramic products on a biological base that is compatible with bioeconomic guidelines. The principle of a bioeconomy is centered on the possibility of transformation of natural resources into bioproducts that aggregate technologies and contribute to increase incomes and reduce environmental impacts. In this way, the integration of different fields of science should be stimulated to incorporate new technologies that favor business models that comply with the premises of sustainability 650 $aAmazonia 650 $aBiodiversidade 653 $aBioeconomia 700 1 $aMARTORANO, L. G. 700 1 $aSANTOS, S. A. L. dos 700 1 $aMORAES, J. R. da S. C. de 700 1 $aMIRANDA, I. P. de A. 700 1 $aRUIVO, M. de L. P. 773 $tIn: MIKKOLA, H. (ed.). Ecosystem and Biodiversity of Amazonia. [S.l.]: Intechopen, 2021.
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Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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