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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  24/09/2001
Data da última atualização:  24/09/2001
Autoria:  OLIVEIRA, J. C. M.; TIMM, L. C.; TOMINAGA, T. T.; CASSARO, F. A. M.; REICHARDT, K.; BACCHI, O. O. S.; DOURADO-NETO, D.; CAMARA, G. M. de S.
Título:  Soil temperature in a sugar-cane crop as a function of the management system.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, Netherlands, v. 230, p. 61-66, 2001.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Air and soil temperatures are, by far, the most important state variables of agroecosystems. In the case of sugar-cane (Saccharum officinarum L.) they affect plant development, maturation and a series of biological and physical-chemical soil processes. This paper presents a comparative study of three management practices, applied to the first ratoon of a sugar-cane crop established on a Rhodic kandiudox (Terra Roxa Estruturada) of Piracicaba, SP, Brazil. The management practices are: (i) interrow with bare soil; (ii) trash mulching, maintaining harvest residues (straw+tips) on the soil; (iii) soil with residues from burning the prior crop. Soil temperature was measured with digital stick thermometers driven into the soil down to the dephts of 0.03, 0.06 and 0.09m, meter by meter, close to the crop row, along an 84-point transect that covered all treatment and borders. The measurements were performed from November 1998 (right after the first harvest of the planted cane) to June 1999. The effects of the treatment on soil temperature were, evidently, more prominent in the period November/February when the plants had a smaller height, not closing interrows. Data that were collected on typical days, chosen along the development cycle of the crop, always from 11:00 to 12:00 a.m., show significant differences, mainly between mulched and non mulched treatments, reaching values as high as 7 C for the average of the three depths. A comparative analysis is made between treatments an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar; Cobertura; Cultivo; Management; morta; Sugar cane.
Thesagro:  Ar; Manejo; Solo; Temperatura.
Thesaurus Nal:  air; crops; mulching; soil; temperature.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB24642 - 1ADDSP - --22451
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  22/09/2009
Data da última atualização:  24/01/2020
Autoria:  GUANZIROLI, C. E.; SOUZA FILHO, H. M. de; VALENTE JUNIOR, A. S. (coord.).
Afiliação:  CARLOS ENRIQUE GUANZIROLI; HILDO MEIRELLES DE SOUZA FILHO; AIRTON SABOYA VALENTE JUNIOR.
Título:  Cadeia produtiva da castanha do caju: estudos da relação do mercado.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Instituto Interamericano de Cooperação para a Agricultura: Banco do Nordeste do Brasil, 2009.
Páginas:  150 p.
ISBN:  978-85-7791-058-8
Idioma:  Português
Notas:  Título da ficha catalográfica: Estudo da cadeia produtiva do caju e validação de métodologia para acompanhamento dos sistemas agroindustriais.
Conteúdo:  Marco teórico; Sistemas Agroindustriais; Cadeia de suprimentos; Estrutura de governança; Estrutura de mercado; Margem de comercialização; Execução do estudo; Pesquisa de campo; Análise da cadeia; Delimitação da cadeia; Produção de caju;
Palavras-Chave:  Sistema agroindustrial.
Thesagro:  Agronegócio; Cadeia Produtiva; Caju.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30625 - 1UPCLV - PP634.573E792014.076
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