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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  20/09/2013
Data da última atualização:  23/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, M. G. V.; DONATO, S. L. R.; ROCHA, H. S.; ASPIAZÚ, I.; LICHTEMBERG, L. A.
Afiliação:  MARIA GERALDA VILELA RODRIGUES, EPAMIG; SÉRGIO LUIZ RODRIGUES DONATO, IF Baiano; HERMINIO SOUZA ROCHA, CNPMF; IGNACIO ASPIAZÚ, UNIMONTES; LUIZ ALBERTO LICHTEMBERG, EPAGRI.
Título:  Brazilian banana crop: current situation and research challenges.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO INTERNACIONAL ACORBAT, 20., 2013, Fortaleza. Acorbat: 40 anos compartilhando ciência e tecnologia. Fortaleza: Instituto Frutal: Acorbat Internacional, 2013. 320 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Brazil is the worlds fifth largest producer of bananas, with 7.3 million Mg, 503 thousand ha and average yield of 14.6 Mg ha-1. The country also holds an important market with unique characteristics. In the Northern and Northeastern regions, AAB varieties such as Pacovan, Dwarf Prata and Terra dominate. In the Southeastern region, AAB Prata, Dwarf Prata and Maçã and AAA Cavendish type, in that order. In the Southern region, Cavendish varieties and the Prata type, and, in the Midwest, Prata type and Maçã. In the main banana producing centers of the country, in general, the climatic conditions are suitable, except for water limitation in the North of Minas Gerais, Medium and Submedium São Francisco in Bahia, Submedium São Francisco at Pernambuco, Jaguaribe-Apodi in Ceará and Mossoró/Açú in Rio Grande do Norte, overcome with the use of irrigation; and low temperatures in São Paulo and in the South. Research with the crop began in 1925 in São Paulo, and became more consistent after the 1970s. The Brazilian system of agricultural research is constituted by the Brazilian Agricultural Research Company, state research companies, federal and state universities and other research, teaching and extension institutions. More than a fifth of the 453 articles published in leading scientific journals in Brazil, in the last 20 years, developed the theme improved genotypes. The Brazilian Banana Breeding Program, coordinated by Embrapa Cassava and Fruits, began in 1983 and made available to fa... Mostrar Tudo
Thesagro:  Banana.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89960/1/1iNTRODUCAO-BRASILIANBANANACROP-HERMINIO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF29669 - 1UPCAA - PP634.772A185
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E. de A. A.; DRUMOND, M. A.; PEREIRA, E. V.; CALIXTO JUNIOR, J. C. Análise nutricional foliar de arbóreas do semiárido brasileiro. In: REDIN, E. (org.). Ciências rurais em foco. Belo Horizonte: Editora Poisson, 2022. v. 7 p. 62-71.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. P. A. DA; SANTOS, V. N.; GALDINO, I. K. C. P. DE O.; LIMA, Z. N.; SANTOS, K. M. O. dos; PEREIRA, E. V. DOS S.; DANTAS, G. C.; BURITI, F. C. A. Atividade antimicrobiana de bactéria lática nativa (Lactiplantibacillus plantarum CNPC001) Potencialmente probiótica frente a Salmonella enterica serovar Typhimurium ATCC 14028. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. SLACAN. 168903 Pôster.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A. Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components. International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoNÓBREGA, I. C. C.; PEREIRA, G. E.; SILVA, M.; PEREIRA, E. V. S.; MEDEIROS, M. M.; TELLES, D. L.; ALBUQUERQUE JUNIOR, E. C.; OLIVEIRA, J. B.; LACHENMEIER, D. W. Improved sample preparation for GC-MS-SIM analysis of ethyl carbamate in wine. Food Chemistry, v. 177, p. 23-28, June 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGALDINO, I. K. C. P. DE O.; SILVA, M. O. M. DA; SILVA, A. P. A. DA; SANTOS, V. N.; FEITOSA, R. L. P.; FERREIRA, L. C. N.; DANTAS, G. C.; PEREIRA, E. V. DOS S.; OLIVEIRA, T. A. DE; SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do; BURITI, F. C. A.; CARDARELLI, H. R. β-Glucosidase activity and antimicrobial properties of potentially probiotic autochthonous lactic cultures Beta-Glucosidase activity and antimicrobial properties of potentially probiotic autochthonous lactic cultures. PeerJ, v. 11, e16094, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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