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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
06/07/2021 |
Data da última atualização: |
28/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; DONATI, G. L.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
JULYMAR MARCANO DE HIGUERA, UFSCAR; ANA BEATRIZ SANTOS DA SILVA, UFSCAR; WIGNEZ HENRIQUE, APTA; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; GEORGE LUIS DONATI, WAKE FOREST UNIVERSITY; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Effect of genetic crossing and nutritional management on the mineral composition of carcass, blood, leather, and viscera of sheep. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Biological Trace Element Research, jan. 2021. |
Páginas: |
p.4133-4144. |
ISSN: |
1559-0720 |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s12011-020-02543-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of genetic crossing and nutritional management on weight gain and the concentration of minerals and trace elements in the carcass, blood, leather, and viscera of sheep were evaluated. Several statistical strategies were used to evaluate the different elemental composition characteristics of pure breed animals, i.e., White Dorper (ODO), Ile de France (OIF), Texel (OTX), and Santa Inês (OSI), as well as their crossbreeds 1/2 White Dorper and 1/2 Santa Inês (ODS), 1/2 Ile de France, and 1/2 Santa Inês (OIS), 1/2 Texel × 1/2 Santa Inês (OTS). Three different diets were evaluated AL (ad libitum), R75, and R63 (75 and 63 g of dry matter/kg of the animal metabolic weight, respectively). Levels of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, P, S, and Zn were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP OES). The concentration of inorganic elements in the different body components was not affected by the diet (P > 0.05), and OTX and OTS were the breeds with the highest weight gain. Random forest importance models demonstrated that Zn in the carcass, K, Ca, and Zn in blood, and K in leather are most associated with separating the different evaluated sheep?s breeds. Crossbreeding the native Santa Inês breed with sheep of exotic breeds produces animals well adapted to confinement. |
Palavras-Chave: |
ICP OES; Machine learning models; Mineral concentrations; Santa Inês. |
Thesaurus Nal: |
Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
18/02/2014 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATOS, C. R. de; SANTOS, K. M. O. dos. |
Afiliação: |
Carliane Ribeiro de Matos; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC. |
Título: |
Detecção da presença da enzima beta-galactosidase em bactérias láticas. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 2., 2013, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013. p. 18-19. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 109). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Â-galactosidase; Alpha galactosidase; Bactéria láctica; Intolerância à lactose. |
Thesagro: |
Caprino; Enzima; Lactose; Leite de cabra. |
Thesaurus NAL: |
Enzymes; Food allergies; food intolerance; Goat milk; lactose intolerance. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97660/1/rac-Deteccao-da-presenca.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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