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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
01/12/1994 |
Data da última atualização: |
01/12/1994 |
Autoria: |
DIDONET, A. D.; KENNER, M. H. |
Título: |
Utilização de nitrogênio em plantas de trigo inoculadas com Azospirillum brasilense, estirpe 245, em condições de campo. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 3.; REUNIÃO DE LABORATÓRIOS PARA RECOMENDAÇÃO DE ESTIRPES DE RHIZOBIUM E BRADYRHIZOBIUM, 6., 1994, Londrina. Resumos... Londrina: IAPAR, 1994. |
Páginas: |
p. 85 |
Idioma: |
Português |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00586naa a2200133 a 4500 001 1822577 005 1994-12-01 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDIDONET, A. D. 245 $aUtilização de nitrogênio em plantas de trigo inoculadas com Azospirillum brasilense, estirpe 245, em condições de campo. 260 $c1994 300 $ap. 85 700 1 $aKENNER, M. H. 773 $tIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 3.; REUNIÃO DE LABORATÓRIOS PARA RECOMENDAÇÃO DE ESTIRPES DE RHIZOBIUM E BRADYRHIZOBIUM, 6., 1994, Londrina. Resumos... Londrina: IAPAR, 1994.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/01/2015 |
Data da última atualização: |
05/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
LOBO, C. M. de O.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; ANTONIASSI, R.; FREITAS, D. de G. C.; FREITAS, S. C. de; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, C. S. de; CONTE JUNIOR, C. A.; MÁRSICO, E. T. |
Afiliação: |
CÁTIA MARIA DE OLIVEIRA LOBO, UFF; RENATA TORREZAN, CTAA; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; ANA LUCIA PENTEADO, CTAA; CÁSSIA SOARES DE OLIVEIRA, UFRJ; CARLOS ADAM CONTE JUNIOR, UFF; ELIANE TEIXEIRA MÁRSICO, UFF. |
Título: |
Development and nutritional and sensory evaluation of cachapinta (Pseudoplatystoma sp) pâté. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science & Nutrition, v. 3, n. 1, p. 10-16, 2014. |
DOI: |
https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1002/fsn3.183 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all other ingredients. The prepared pate was stored in seamed and thermally treated cans (volume 170 g). Weight proportions of mean moisture, ash, protein, and lipid contents of the minced fish were 75.49, 1.00, 15.00, and 7.92 (g/100 g), respectively. The formulation of the developed pate is in accordance with legislation for fish products. Cachapinta pate is a product with high content of polyunsaturated fatty acids, low level of trans fat, and good indices of nutritional quality. Tests of sensory acceptance, purchase intent, and sensory attributes (except spreadability) averaged a score above 6.0, indicating acceptability of the product. Our study suggests that the potential of minced cachapinta for pate production is high, and that it can contribute a value-added product to seafood consumption. |
Palavras-Chave: |
Cachapinta; Cachara; Patê de peixe; Pintado; PUFA; Sensory acceptance. |
Thesagro: |
Peixe. |
Thesaurus NAL: |
byproducts; freshwater fish. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117215/1/fsn3183.pdf
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Marc: |
LEADER 02007naa a2200349 a 4500 001 2007299 005 2020-06-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1002/fsn3.183$2DOI 100 1 $aLOBO, C. M. de O. 245 $aDevelopment and nutritional and sensory evaluation of cachapinta (Pseudoplatystoma sp) pâté. 260 $c2014 520 $aThis study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all other ingredients. The prepared pate was stored in seamed and thermally treated cans (volume 170 g). Weight proportions of mean moisture, ash, protein, and lipid contents of the minced fish were 75.49, 1.00, 15.00, and 7.92 (g/100 g), respectively. The formulation of the developed pate is in accordance with legislation for fish products. Cachapinta pate is a product with high content of polyunsaturated fatty acids, low level of trans fat, and good indices of nutritional quality. Tests of sensory acceptance, purchase intent, and sensory attributes (except spreadability) averaged a score above 6.0, indicating acceptability of the product. Our study suggests that the potential of minced cachapinta for pate production is high, and that it can contribute a value-added product to seafood consumption. 650 $abyproducts 650 $afreshwater fish 650 $aPeixe 653 $aCachapinta 653 $aCachara 653 $aPatê de peixe 653 $aPintado 653 $aPUFA 653 $aSensory acceptance 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aFURTADO, A. A. L. 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aFREITAS, D. de G. C. 700 1 $aFREITAS, S. C. de 700 1 $aPENTEADO, A. L. 700 1 $aOLIVEIRA, C. S. de 700 1 $aCONTE JUNIOR, C. A. 700 1 $aMÁRSICO, E. T. 773 $tFood Science & Nutrition$gv. 3, n. 1, p. 10-16, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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