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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
09/11/2015 |
Data da última atualização: |
09/11/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DIAS, K. M.; SILVA, M. M.; WANDER, A. E.; SALVIANO, P. A. P.; CARVALHO, E. R. de. |
Afiliação: |
KAIQUE M. DIAS, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Iporá-GO; MARISA M. SILVA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Iporá-GO; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF; PAULO A. P. SALVIANO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Iporá-GO; EDUARDO R. DE CARVALHO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Iporá-GO. |
Título: |
A perspective for rural development based on the dairy-farming production system in Iporá and surroundings, Goiás State. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Pombal, v. 10, n. 3, p. 16-24, jul./set. 2015. |
ISSN: |
1981-8203 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to characterize the dairy-farming production system in Iporá and adjacent municipalities. In the present work 257 interviews were conducted from April to November 2013 in several locations. Mean milk production per farm was 207.9 liters/day and dairy cow yield was 7.8 liters/day. The indicators of pasture degradation was high (n=111/63.8%). Natural breeding was more frequent (n=155/82.4%) than artificial insemination (n=33/17.6%). Milking cows manually was more frequent (n=146 /82.9%) than mechanical milking (n=30/17.1%) . The most predominant milking construction was the roofless shed with packed earth floor (n=98/63.2%). Milk quality may be reduced due to certain procedures adopted during milking (48 herdsmen dry the saliva of the calf on the teat surface with the cow tail, 63 herdsmen remove the saliva of the calf on the teat surface by hand and dry it on the cow coat, and 67 herdsmen remove the saliva of the calf on the teat surface by hand and dry it on their pants). Vaccinat ion against leptospirosis, bovine viral diarrhea , infectious bovine rhinotracheitis and neosporosis was low (n=26, 24, 20 and 7, respectively). The dairy - farming production system in Iporá and surroundings needs improvements to increase milk production and create opportunities for rural development. |
Palavras-Chave: |
Goiás-GO. |
Thesagro: |
Desenvolvimento rural; Leite; Produção leiteira; Sistema de produção. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132656/1/aew3.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Registros recuperados : 7 | |
3. | | CARVALHO, E. R. de; WANDER, A. E.; SALVIANO, P. A. P.; FERREIRA, C. dos S.; DIAS, K. M. Caracterização do sistema de produção dos pecuaristas de leite e corte de Iporá e região, Estado de Goiás. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 52., 2014, Goiânia. Heterogeneidade e suas implicações no rural brasileiro: anais. Goiânia: Sober, 2014.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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4. | | DIAS, K. M.; SILVA, M. M.; WANDER, A. E.; SALVIANO, P. A. P.; CARVALHO, E. R. de. A perspective for rural development based on the dairy-farming production system in Iporá and surroundings, Goiás State. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Pombal, v. 10, n. 3, p. 16-24, jul./set. 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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5. | | DIAS, K. M.; SILVA, M. M.; WANDER, A. E.; SALVIANO, P. A. P.; CARVALHO, E. R. de. Uma perspectiva de desenvolvimento rural baseada nas características socioeconômicas dos produtores rurais de Iporá e região, Estado de Goiás/GO. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Pombal, v. 10, n. 4, p. 49-57, out./dez. 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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6. | | DIAS, K. M.; RIBEIRO FILHO, H. M. N.; GAMA, M. A. S. da; PEREIRA, R. S.; ALVES, T. P.; PINHO, A. P. G.; DORIS, I.; BRANDALISE, M. M.; CARRARO, P. C.; BURGI, G. Milk fatty composition of dairy ewes and cows supplemented with black wattle tannin extract. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. 1Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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7. | | MIRABILE, C. G.; ROCHA, G. C.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; BRITO, C. O.; NUNES, R. A.; OLIVEIRA, C. A.; DIAS, K. M. M.; VALE, B. G.; CALDERANO, A. A. True ileal phosphorus digestibility of soybean meal for male and female broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, v. 270. n. 114649, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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