Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  16/08/2021
Data da última atualização:  01/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MOINET, G. Y. K.; DHAMI, M. K.; HUNT, J. E.; PODOLYAN, A.; LIÁNG, L. L.; SCHIPPER, L. A.; NUÑEZ, J.; NASCENTE, A. S.; MILLARD, P.
Afiliação:  GABRIEL Y. K. MOINET, Wageningen University and Research, Wageningen-The Netherlands; MANPREET K. DHAMI, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand; JOHN E. HUNT, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand; ANASTASIJA PODOLYAN, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand; LIYIN L. LIÁNG, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand; LOUIS A. SCHIPPER, University of Waikato, New Zealand; JONATHAN NUÑEZ, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; PETER MILLARD, Manaaki Whenua, Lincoln-New Zealand.
Título:  Soil microbial sensitivity to temperature remains unchanged despite community compositional shifts along geothermal gradients.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Global Change Biology, v. 27, n. 23, p. 6217-6231, Dec. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1111/gcb.15878
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Climate warming may be exacerbated if rising temperatures stimulate losses of soil carbon to the atmosphere. The direction and magnitude of this carbon-climate feedback are uncertain, largely due to lack of knowledge of the thermal adaptation of the physiology and composition of soil microbial communities. Here, we applied the macromolecular rate theory (MMRT) to describe the temperature response of the microbial decomposition of soil organic matter (SOM) in a natural long-term warming experiment in a geothermally active area in New Zealand. Our objective was to test whether microbial communities adapt to long-term warming with a shift in their composition and their temperature response that are consistent with evolutionary theory of trade-offs between enzyme structure and function. We characterized the microbial community composition (using metabarcoding) and the temperature response of microbial decomposition of SOM (using MMRT) of soils sampled along transects of increasing distance from a geothermally active zone comprising two biomes (a shrubland and a grassland) and sampled at two depths (0?50 and 50?100 mm), such that ambient soil temperature and soil carbon concentration varied widely and independently. We found that the different environments were hosting microbial communities with distinct compositions, with thermophile and thermotolerant genera increasing in relative abundance with increasing ambient temperature. However, the ambient temperature had no detectable ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Microbiologia do Solo.
Thesaurus Nal:  Carbon; Geothermal industry; Microbial communities; Soil organic matter.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228328/1/gcb-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36125 - 1UPCAP - DD20212021
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  21/06/2019
Data da última atualização:  25/06/2019
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Título:  ABACAXIZEIRO BRS Imperial: sistema de produção para a Mesorregião do Sul Baiano.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2019.
Páginas:  6 p.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Português
Thesagro:  Abacaxi.
Thesaurus NAL:  Pineapples.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198735/1/folder-AbacaxiImperial-SulBaiano-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF32716 - 1UMTFD - DDOnline
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional