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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
26/02/2009 |
Data da última atualização: |
18/01/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RESENDE, L. H. G. da S. de; ALBERTINI, T. Z.; DETMANN, E.; TOMICH, T. R.; FRANCO, G. L.; LEMPP, B.; MORAIS, M. da G. |
Afiliação: |
Luiz Henrique Gomes da Silva de Rezende, Medicina Veterinária-UFMS; Tiago Zanetti Albertini, Medicina Veterinária-UFMS; Edenio Detmann, Departamento de Zootecnia-UFV; Thierry Ribeiro Tomich, Embrapa Pantanal; Gumercindo Loriano Franco, Departamento de Produção Animal-UFMS; Beatriz Lempp, Departamento de Produção Animal-UFMS; Maria da Graça Morais, Departamento de Produção Animal-UFMS. |
Título: |
Consumo e digestibilidade do feno de capim-braquiária em bovinos de corte sob suplementação com mistura contendo sulfato de amônio, caseína e uréia. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v.37, n.4, p. 717-723, 2008. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Avaliaram-se o consumo e a digestibilidade dos nutrientes de dietas contendo feno de capim-braquiária (Brachiaria brizantha cv. MG4) de baixa qualidade e de diferentes níveis protéicos. The intake and digestibility of the nutrients of diets containing palisade grass (Brachiaria brizantha cv. MG4) hay of low quality and different protein levels were evaluated. |
Palavras-Chave: |
apparent digestibility; forragem de baixa qualidade; intake; low-quality forage; nitrogênio não-protéico; non-protein nitrogen. |
Thesagro: |
Digestibilidade Aparente; Ingestão. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01284naa a2200289 a 4500 001 1792244 005 2010-01-18 008 2008 bl --- 0-- u #d 100 1 $aRESENDE, L. H. G. da S. de 245 $aConsumo e digestibilidade do feno de capim-braquiária em bovinos de corte sob suplementação com mistura contendo sulfato de amônio, caseína e uréia. 260 $c2008 520 $aAvaliaram-se o consumo e a digestibilidade dos nutrientes de dietas contendo feno de capim-braquiária (Brachiaria brizantha cv. MG4) de baixa qualidade e de diferentes níveis protéicos. The intake and digestibility of the nutrients of diets containing palisade grass (Brachiaria brizantha cv. MG4) hay of low quality and different protein levels were evaluated. 650 $aDigestibilidade Aparente 650 $aIngestão 653 $aapparent digestibility 653 $aforragem de baixa qualidade 653 $aintake 653 $alow-quality forage 653 $anitrogênio não-protéico 653 $anon-protein nitrogen 700 1 $aALBERTINI, T. Z. 700 1 $aDETMANN, E. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aFRANCO, G. L. 700 1 $aLEMPP, B. 700 1 $aMORAIS, M. da G. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv.37, n.4, p. 717-723, 2008.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
11/05/2010 |
Data da última atualização: |
16/07/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAÚJO, I. S.; SOUZA FILHO, G. A. de; PEREIRA, M. G.; FALEIRO, F. G.; QUEIROZ, V. T. de; GUIMARAES, C. T.; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de; MACHADO, R. C. R.; PIRES, J. L.; SCHENELL, R.; LOPES, U. V. |
Afiliação: |
IONÁ S. ARAÚJO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; GONÇALO A. de SOUZA FILHO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; MESSIAS G. PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; VAGNER T. de QUIEROZ, BIAGRO; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; MAURÍLIO A. MOREIRA, BIOAGRO; EVERALDO G. de BARROS, BIOAGRO; REGINA C. R. MACHADO, CENTRO DE PESQUISAS ALMIRANTE CACAU; JOSÉ L. PIRES, CEPEC; RAYMOND SCHENELL, SUBTROPICAL HORTICULTURE RESEARCH STATION; UILSON V. LOPES, CEPEC. |
Título: |
Mapping of quantitative trait loci for butter content and hardness in cocoa beans (Theobroma cacao L.) |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Molecular Biology Reporter, v. 27, n. 2, jun. 2009. |
Páginas: |
p. 177-183 |
DOI: |
10.1007/s11105-008-0069-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cocoa butter is an important raw material for the chocolate, pharmaceutical, and cosmetic industries. The butter content and quality in cocoa beans are genetically controlled characteristics, and affect its commercial value and industrial applicability. In the present work, an F2 population derived from the cross between the ICS-1 and Scavina-6 cocoa clones was used for molecular mapping. A linkage map was constructed based on amplified fragment length polymorphism, random amplified polymorphic DNA, and simple sequence repeat markers, resulting in a total of 273 markers, distributed in 14 linkage groups (LGs). Phenotyping of butter content was performed after ether extraction and butter hardness was determined by sweeping differential calorimetry. One quantitative trait locus (QTL) associated to butter content was mapped at linkage group 9 (LG9) and two QTLs for butter hardness were identified at linkage groups 9 and 7 (LG9 and LG7). The two QTLs mapped at the LG9 explained 51.0% and 28.8% of the phenotypic variation for butter content and hardness, respectively. These QTLs were concentrated in the same map region, suggesting a close genetic linkage or pleiotropic effect. The QTLs identified may be useful in further marker-assisted selection breeding programs aimed at cocoa butter quality improvement. |
Thesagro: |
Cacau; Gordura vegetal; Manteiga de cacau; Theobroma cacao. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02252naa a2200325 a 4500 001 1783347 005 2010-07-16 008 2009 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1007/s11105-008-0069-9$2DOI 100 1 $aARAÚJO, I. S. 245 $aMapping of quantitative trait loci for butter content and hardness in cocoa beans (Theobroma cacao L.) 260 $c2009 300 $ap. 177-183 520 $aCocoa butter is an important raw material for the chocolate, pharmaceutical, and cosmetic industries. The butter content and quality in cocoa beans are genetically controlled characteristics, and affect its commercial value and industrial applicability. In the present work, an F2 population derived from the cross between the ICS-1 and Scavina-6 cocoa clones was used for molecular mapping. A linkage map was constructed based on amplified fragment length polymorphism, random amplified polymorphic DNA, and simple sequence repeat markers, resulting in a total of 273 markers, distributed in 14 linkage groups (LGs). Phenotyping of butter content was performed after ether extraction and butter hardness was determined by sweeping differential calorimetry. One quantitative trait locus (QTL) associated to butter content was mapped at linkage group 9 (LG9) and two QTLs for butter hardness were identified at linkage groups 9 and 7 (LG9 and LG7). The two QTLs mapped at the LG9 explained 51.0% and 28.8% of the phenotypic variation for butter content and hardness, respectively. These QTLs were concentrated in the same map region, suggesting a close genetic linkage or pleiotropic effect. The QTLs identified may be useful in further marker-assisted selection breeding programs aimed at cocoa butter quality improvement. 650 $aCacau 650 $aGordura vegetal 650 $aManteiga de cacau 650 $aTheobroma cacao 700 1 $aSOUZA FILHO, G. A. de 700 1 $aPEREIRA, M. G. 700 1 $aFALEIRO, F. G. 700 1 $aQUEIROZ, V. T. de 700 1 $aGUIMARAES, C. T. 700 1 $aMOREIRA, M. A. 700 1 $aBARROS, E. G. de 700 1 $aMACHADO, R. C. R. 700 1 $aPIRES, J. L. 700 1 $aSCHENELL, R. 700 1 $aLOPES, U. V. 773 $tPlant Molecular Biology Reporter$gv. 27, n. 2, jun. 2009.
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