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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  01/10/1997
Data da última atualização:  24/01/2017
Autoria:  MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; DEL BIANCHI, V. L.
Afiliação:  IRACEMA O. MORAES, UNESP; DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; R. O. M. ARRUDA, USP; V. L. DEL BIANCHI, UNESP.
Título:  Bacillus thuringiensis: research and development - challenges and possibilities in Latin America, mainly in the Southern Market.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Biocontrol, Lima, v.2, n.1, p.71-75, 1996.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mass production of Bacillus thuringiensis by the submerged and solid state fermentation is reviewed. Authors comment on the feasibilities and the importance of introducing this technology to the countries of MERCOSUL (Southern Market) where the insects and pests are of major obstacles for the production of adequate food. Authors review the studies conducted on the production of endo and exotoxins, utilization of alternative substrates and discuss the consideration and the importance of different parameters and requirements for an efficient mass production. The Brazilian experience in the mass production of B. thuringiensis is discussed and the reference is given to the two production process patents which were obtained by the authors.
Palavras-Chave:  Aerobic bacteria; Bioinsecticide; Biopesticide; Impact assessment; Production; Substrates.
Thesaurus Nal:  biological control; fermentation; insect pests.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA3333 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; DEL BIANCHI, V. L. Bacillus thuringiensis development from 1971 to 1996: cases of a research group in Brazil. Israel Journal of Entomology, v.32, p.45-48, 1998.
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; DEL BIANCHI, V. L. Bacillus thuringiensis: research and development - challenges and possibilities in Latin America, mainly in the Southern Market. Biocontrol, Lima, v.2, n.1, p.71-75, 1996.
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O.; DEL BIANCHI, V. L. 25 years on b. thuringiensis studies in Brazil. In: EUROPEAN CONGRESS ON BIOTECHNOLOGY, 7., 1995, Nice, Franca. Abstracts. Nice, 1995. p.97.
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; DEL BIANCHI, V. L.; SIFUENTES, L. E. Technical aspects of the use of wastewaters, to get useful products though fermentative process. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE TRANSFERÊNCIA DE CALOR Y MATERIA, 4., 1991, La Serena. Resumen. La Serena: Centro Latinoamericano de Transferencia de Calor y Materia, [1991?]. p.93-96
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCHEN, L. S.; HECK, J. X.; JESUS, K. R. E. de; ORTEGA, C. E.; RIZZATO, M. L.; SILVA, D.; SILVA, F. L. H. da; DEL BIANCHI, V. L.; KRIEGER, N.; MORAES, R. O.; SOARES, C. M. Produção de enzimas proteolíticas neutras por fermentação fúngica em meio semi-sólido. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., Florianópolis, 2003. Anais... Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, Centro Tecnológico, Depto. de Eng. Química e Eng. Alimentos, 2003.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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6.Imagem marcado/desmarcadoHERMANN, S. R.; HERNANDEZ, F.; RIVALDI, J. D.; SILVEIRA, G. G.; SILVA, D.; SOARES, L. H. B.; DEL BIANCHI, V. L.; KRIEGER, N.; MORAES, R. O.; DENTZIEN, A. F. M. Produção de pectina liase e amilase por fermentação no estado sólido em substrato à base de bagaço de laranja e farelo de arroz. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., Florianópolis, 2003. Anais... Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, Centro Tecnológico, Depto. de Eng. Química e Eng. Alimentos, 2003.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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