Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  17/07/2013
Data da última atualização:  20/03/2015
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  DALLA COSTA, O. A.; COLDEBELLA, A.; LUDKE, J. V.; PICCININ, I. P.; COSTA, M. J. R. P. da; FAUCITANO, L.; PELOSO, J. V.; PICCININ, I.; DALLA ROZA, D.
Afiliação:  OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; JORGE VITOR LUDKE, CNPSA; IDAIR PEDRO PICCININ, CNPSA; MATEUS JOSE RODRIGUES PARANHOS DA COSTA, FCAV-UNESP; LUIGI FAUCITANO, Agriculture and Agri Food Canadá. Quebec, Canadá; JOSE VICENTE PELOSO, SADIA SA. Concórdia, SC; IVAIR PICCININ, UNC/CNPSA; DARLAN DALLA ROZA, TRIEL.HT Industria de Equipamentos Rodoviários LTDA. Erechim, RS.
Título:  Efeito de época do ano, modelo de carroceria e posição dos animais na carroceria sobre a qualidade da carne dos suínos.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 2005
Páginas:  5
Série:  (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado técnico, 407)
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Carroceria; Suínos.
Thesagro:  Carne; Qualidade; Transporte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86180/1/DCOT-407.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA19405 - 1UMTFL - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  11/08/2021
Data da última atualização:  15/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ASSUNÇÃO, C. M.; MENDES, V. R. A.; BRANDAO, F. Z.; BATISTA, R. I. T. P.; SOUZA, E. D.; CARVALHO, B. C. de; QUINTAO, C. C. R.; RAPOSO, N. R. B.; CAMARGO, L. S. de A.
Afiliação:  CAROLINA MARINHO ASSUNÇÃO, Universidade Federal de Juiz de Fora; VIVIAN RACHEL ARAUJO MENDES, Universidade Federal de Viçosa; FELIPE ZANDONADI BRANDÃO, Universidade Federal Fluminense; RIBRIO IVAN TAVARES PEREIRA BATISTA, Universidade Federal Fluminense; ELIZA DINIZ SOUZA; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL; CAROLINA CAPOBIANGO ROMANO QUINTAO, CNPGL; NADIA REZENDE BARBOSA RAPOSO, Universidade Federal de Juiz de Fora; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL.
Título:  Effects of resveratrol in bull semen extender on post-thaw sperm quality and capacity for fertilization and embryo development.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction Science, v. 226, 106697, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anireprosci.2021.106697
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Resveratrol, a potent antioxidant, can be an alternative semen extender constituent to protect spermatozoa against reactive oxygen species (ROS); however, effects on sperm quality postthawing and sperm function is not well understood. This study, therefore, was conducted to investigate effects of resveratrol supplementation to semen extender on sperm quality postthawing. Bull semen was cryopreserved using extenders not supplemented or supplemented with 0.05, 0.1, or 1 mM resveratrol. Supplementation of extender with resveratrol at 0.05 mM resulted in greater (P < 0.05) sperm progressive motility, average path velocity, straight linear velocity, linearity and straightness when compared with no or 1 mM supplementations. Furthermore, effects of 0.05 mM resveratrol supplementations on plasma membrane and acrosome integrity and sperm fertilization capacity using in vitro procedures were investigated. Supplementation of semen extender with resveratrol resulted in a greater (P < 0.05) proportion of frozen-thawed spermatozoa with an intact acrosome and plasma membrane. Results from in vitro fertilization studies indicated there were no differences (P> 0.05) when there was no supplementation or supplementation with 0.05 mM resveratrol on embryo development to the cleavage and blastocyst stages. In conclusion, addition of resveratrol to bull semen extender resulted in greater sperm quality post-thawing in a dose-dependent manner, with values for variables related to sperm quality bein... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desenvolvimento fetal; Embryo development; Fertilização in vitro.
Thesagro:  Bovino; Criopreservação; Esperma; Reprodução Animal.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Cryopreservation; In vitro fertilization.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25186 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional