Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/09/1996
Data da última atualização:  16/09/1996
Autoria:  BODDEY, R. M.; OLIVEIRA, O. C. de; URQUIAGA, S.; REIS, V. M.; OLIVARES, F. L. de; BALDANI, V. L. D.; DOBEREINER, Johanna.
Título:  Biological nitrogen fixation associated with sugar cane and rice: Contributions and prospects for improvement.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, Netherlands, v. 174, p. 195-209, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  15N isotope and N balance studies performed over the last few years have shown that several Brazilian varieties of sugarcane are capable of obtaining over 60% of their nitrogen (>150 kg N ha-1 year-1) from biological nitrogen fixation (BNF). This may be due to the fact that this crop in Brazil has been systematically bred for high yields with low fertilizer N inputs. In the case of wetland rice, N balance experiments performed both in the field and in pots suggest that 30 to 60 N ha-1 crop-1 may be obtained from plant-associated BNF and that different varieties have different capacities to obtain N from this source. 15N2 incorporation studies have proved that wetland rice can obtain at least some N from BNF and acetylene reduction (AR) assays also indicate differences in N2-fixing ability between different rice varieties. However in situ AR field estimates suggest plant-associated BNF inputs to be less than 8 kg N ha-1 crop-1. The problems associated with the use of the 15N dilution technique for BNF quantification are discussed and illustrated with data from a recent study performed at EMBRAPA-CNPAB. Although many species of diazotrophs have been isolated from the rhizosphere of both sugarcane and wetland rice, the recent discovery of endophytic N2-fixing bacteria within roots, shoots and leaves of both crops suggests, at least in the case of sugarcane, that these bacteria may be the most important contributors to the observed BNF contributions. In sugarcane both Acetoba... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acetobacter diazotrophicus; BNF; FBN; Fixacao biologica de nitrogenio; Nitrogen fixing bacteria.
Thesagro:  Arroz; Cana de Açúcar.
Thesaurus Nal:  Herbaspirillum; rice; sugarcane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB4218 - 1UPCSP - --002712
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/04/2024
Data da última atualização:  15/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, D. H. da C.; MONTEIRO, A. L. F.; NOGUEIRA, T. da S.; LANA, M. S.; SIQUEIRA, K. B.; GOLIATT, P. V. Z. C.
Afiliação:  DARLAN HENRIQUE DA COSTA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; ANNA LETÍCIA FRANCO MONTEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; THALLYS DA SILVA NOGUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; MANUELA SAMPAIO LANA, CNPGL; KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; PRISCILA VANESSA ZABALA CAPRILES GOLIATT, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA.
Título:  Análise exploratória do interesse por marcas e produtos lácteos no Brasil.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 28., 2023, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2024.
Páginas:  p. 10-12.
Série:  (Embrapa Gado de Leite. Eventos Técnicos & Científicos, 1).
Idioma:  Português
Notas:  Pibic/Fapemig.
Conteúdo:  A indústria de laticínios no Brasil tem enfrentado desafios significativos nos últimos tempos, reflexo de um consumidor cada vez mais informado e exigente. Diante disso, o objetivo central deste trabalho foi avaliar a preferência dos consumidores de lácteos por determinadas marcas e produtos disponíveis no mercado brasileiro. Para isso, foi empregada a ferramenta Observatório do Consumidor (OC), que analisou as postagens sobre lácteos no X/Twitter no Brasil no período de 07 de maio de 2020 a 03 de agosto de 2023. Os resultados indicaram que o consumidor brasileiro de lácteos demonstrou mais interesse por duas marcas: Nestle e Danone, evidenciando assim, a importância do valor criado pelas marcas.
Palavras-Chave:  Inteligência artificial; Marca; Redes sociais.
Thesagro:  Pesquisa de Mercado; Produto Derivado do Leite.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163619/1/Analise-exploratoria-do-interesse-por-marcas-e-produtos-lacteos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL26335 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional