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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/05/2002 |
Data da última atualização: |
10/05/2002 |
Autoria: |
SILVEIRA, S. G. P. da; CURI, S. M.; LEITE, N.; CAMARGO, O. B. de A. BRIGNANI NETO F.; ARRUDA, H. V. de. |
Título: |
Controle do Nematóide Aphelenchoides Besseyi das Sementes de Arroz. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.8, p. 1027-1032, ago. 1989. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Em seis experimentos conduzidos nos municípios de Lorena e Pindamonhangaba, SP, procurou-se verificar o efeito de tratamentos químicos e térmico de sementes sobre o nematóide ApheZenchoides besseyi Christie 1942, em condições de cultivo irrigado. AIguns produtos e o tratamento térmico reduziram o nível populacional do nernatóide, porém não houve associação entre os dados de redução e aumento ria produção. As cultivares utilizadas, IR 84 1, IAC 435, IAC 120 e IAC 899, demonstraram elevada tolerância ao nemat6ide, com destaque de produtividade da IAC 899.
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Palavras-Chave: |
densidade; nível populacional; tolerância; tratamento químico. |
Thesagro: |
Tratamento Térmico. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01261naa a2200229 a 4500 001 1107168 005 2002-05-10 008 1989 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVEIRA, S. G. P. da 245 $aControle do Nematóide Aphelenchoides Besseyi das Sementes de Arroz. 260 $c1989 520 $aEm seis experimentos conduzidos nos municípios de Lorena e Pindamonhangaba, SP, procurou-se verificar o efeito de tratamentos químicos e térmico de sementes sobre o nematóide ApheZenchoides besseyi Christie 1942, em condições de cultivo irrigado. AIguns produtos e o tratamento térmico reduziram o nível populacional do nernatóide, porém não houve associação entre os dados de redução e aumento ria produção. As cultivares utilizadas, IR 84 1, IAC 435, IAC 120 e IAC 899, demonstraram elevada tolerância ao nemat6ide, com destaque de produtividade da IAC 899. 650 $aTratamento Térmico 653 $adensidade 653 $anível populacional 653 $atolerância 653 $atratamento químico 700 1 $aCURI, S. M. 700 1 $aLEITE, N. 700 1 $aCAMARGO, O. B. de A. BRIGNANI NETO F. 700 1 $aARRUDA, H. V. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília$gv.24, n.8, p. 1027-1032, ago. 1989.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/11/2020 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CANEDO-REIS, N. A. P.; GUERRA, C. C.; SILVA, L. F. da; WETZSTEIN, L. C.; JUNGES, C. H.; FERRÃO, M. F.; BERGOLD, A. M. |
Afiliação: |
NATALIA ALEJANDRA PISONI CANEDO-REIS, Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas, Faculdade de Farmácia, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Ipiranga, 2752, Porto!Alegre, RS!CEP!90610-000, Brazil; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; LUÍSA CAROLINA WETZSTEIN, Tecnologia em Viticultura e Enologia, Instituto Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Osvaldo Aranha, 540, Bento!Gonçalves, RS!CEP!95700-000, Brazil; CARLOS HENRIQUE JUNGES, Programa de Pós-Graduação em Química, Instituto de Química, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Bento Gonçalves, 9500, Porto!Alegre, RS!CEP!91501-970, Brazil; MARCO FLÔRES FERRÃO, Programa de Pós-Graduação em Química, Instituto de Química, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Bento Gonçalves, 9500, Porto!Alegre, RS!CEP!91501-970, Brazil; ANA MARIA BERGOLD, Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas, Faculdade de Farmácia, Universidade Federal do!Rio Grande do!Sul, Av. Ipiranga, 2752, Porto!Alegre, RS!CEP!90610-000, Brazil. |
Título: |
Fast quantitative determination of phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS: method validation and characterization of juices produced with diferent grape varieties. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Measurement and Characterization, v. 35, n. 2, p. 63-75, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11694-020-00706-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract A fast method for the simultaneous quantitative determination of 16 phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS was developed and validated. Run time was 4.5!min and the method proved to be specific, linear (r > 0.9961), precise (RSD < 5%), accurate (recovery range was under ± 5%) and sensitive with a limit of detection ranging from 0.45 to 35.34!"g L−1 and limit of quantification ranging from 1.35 to 107.08!"g L−1. The validated method was used to characterize 49 grape juice samples which were produced with different grape varieties. Anthocyanins were the compounds present in the highest amounts on the analyzed samples and BRS-Violeta was the cultivar that presented the highest quantity of phenolic compounds in its juice. Exploratory analysis of the obtained results from the characterization of grape juice samples was performed and a tendency to form groups according to the grape variety used in the elaboration of each juice was observed. Results confirmed that the UPLC-MS method is effective and suitable for the determination of phenolic compounds in grape juice. Keywords Food composition!· Grape juice!· Vitis labrusca L.!· Phenolic compounds!· Quantification analysis!· Method validation |
Palavras-Chave: |
Method validation; Quantification analysis. |
Thesagro: |
Vitis Labrusca. |
Thesaurus NAL: |
Food composition; Grape juice; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218266/1/Natalia-Fast.quantitative.determination.of.phenolic.compounds.in.grape.juice.by.UPLC-MS.pdf
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Marc: |
LEADER 02194naa a2200277 a 4500 001 2127099 005 2020-11-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11694-020-00706-8$2DOI 100 1 $aCANEDO-REIS, N. A. P. 245 $aFast quantitative determination of phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS$bmethod validation and characterization of juices produced with diferent grape varieties.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract A fast method for the simultaneous quantitative determination of 16 phenolic compounds in grape juice by UPLC-MS was developed and validated. Run time was 4.5!min and the method proved to be specific, linear (r > 0.9961), precise (RSD < 5%), accurate (recovery range was under ± 5%) and sensitive with a limit of detection ranging from 0.45 to 35.34!"g L−1 and limit of quantification ranging from 1.35 to 107.08!"g L−1. The validated method was used to characterize 49 grape juice samples which were produced with different grape varieties. Anthocyanins were the compounds present in the highest amounts on the analyzed samples and BRS-Violeta was the cultivar that presented the highest quantity of phenolic compounds in its juice. Exploratory analysis of the obtained results from the characterization of grape juice samples was performed and a tendency to form groups according to the grape variety used in the elaboration of each juice was observed. Results confirmed that the UPLC-MS method is effective and suitable for the determination of phenolic compounds in grape juice. Keywords Food composition!· Grape juice!· Vitis labrusca L.!· Phenolic compounds!· Quantification analysis!· Method validation 650 $aFood composition 650 $aGrape juice 650 $aPhenolic compounds 650 $aVitis Labrusca 653 $aMethod validation 653 $aQuantification analysis 700 1 $aGUERRA, C. C. 700 1 $aSILVA, L. F. da 700 1 $aWETZSTEIN, L. C. 700 1 $aJUNGES, C. H. 700 1 $aFERRÃO, M. F. 700 1 $aBERGOLD, A. M. 773 $tJournal of Food Measurement and Characterization$gv. 35, n. 2, p. 63-75, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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