Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  12/12/2019
Data da última atualização:  12/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ZAFALON, L. F.; CUNHA, M. de L. R. de S. da; TEIXEIRA, N. B.; GARCES, H. G.; YAMAUCHI, D. H.; SILVA, L. P.; FERREIRA, E. M.
Afiliação:  LUIZ FRANCISCO ZAFALON, CPPSE; MARIA DE LOURDES RIBEIRO DE SOUZA DA CUNHA, UNESP; N. B. TEIXEIRA, UNESP; HANS GARCIA GARCES, UNESP; D. H. YAMAUCHI, UNESP; LUCAS PORANGABA SILVA, UNESP; ELKA MACHADO FERREIRA, UNESP.
Título:  Toxin-encoding genes of Staphylococcus Spp. Isolated from milk of cows treated with homeopathy.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió, Anais... Maceió: SBM, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Staphylococci are the main microorganisms causing bovine mastitis and are capable of expressing virulence factors such as thermostable toxins.
Palavras-Chave:  Subclinical mastitis.
Thesaurus Nal:  Animal health; Epidemiology; Toxins; Zoonoses.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206844/1/ToxinEncodingGenes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE24981 - 1UPCRA - DDPROCI-2019.00160ZAF2019.00167
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  04/06/2020
Data da última atualização:  04/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PRAZERES, I. C. dos; CARVALHO, A. V.; DOMINGUES, A. F. N.; ABREU, L. F.
Afiliação:  Isadora Cordeiro dos Prazeres, UFPA; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ALESSANDRA FERRAIOLO N DOMINGUES, CPATU; LAURA FIGUEIREDO ABREU, CPATU.
Título:  Preparing multicomponent snack bars based on tapioca flour, Brazil nut, and regional fruits.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Chilena de Nutrición, v. 47, n. 2, p. 190-199, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182020000200190
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to develop and assess the physicoche-mical, sensory parameters, and shelf life estimation of multicomponent snack bars based on tapioca flour, Brazil nut, and açaí or cupuassu pulp. The physicochemical composition of açaí- and cupuassu-flavored snack bars had, respectively, 0.92 and 0.99% ash, 19.22 and 17.02% lipids, 3.02 and 3.03% protein, 1.06 and 1.69% fiber, and 448 and 436 kcal/100 g energy value. The shear stress test showed the consumer needs to bite more strongly to break the açaí-flavored bar. The opposite was observed in the hardness test, in which the bite compression force during mastication was greater for the cupuassu-flavored bar. The bars had water activity below 0.6, which deno-tes microbiological stability. The sensory analysis ranked the bars between ?liked slightly? and ?liked very much,? which was confirmed by the acceptability index above 75% for all attributes assessed. According to the results a significant increase in water activity over storage was observed suggest the packaging used in the tests did not present a satisfactory barrier to water vapor permeability. Only water activity was used to estimate shelf life, which was determined as 58 days and 49 days for the açaí- and cupuassu-flavored bars, respectively. Thus, the snack bars represent an alternative for athletes as well as individuals with celiac disease since they are gluten free
Thesagro:  Açaí; Bertholletia Excelsa; Castanha do Para; Cupuaçu; Euterpe Oleracea; Tapioca; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213724/1/0717-7518-rchnut-47-02-0190.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU56420 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional