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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/11/2019
Data da última atualização:  06/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES FILHO, A. de A.; LINO, J. de O. S.; CUNHA, J. G. da; SANTANA, E. A.; OLIVEIRA, V. R. de; FREITAS, S. T. de.
Afiliação:  ALBERTO DE ANDRADE SOARES FILHO; JAYNNE DE OLIVEIRA SIQUEIRA LINO; JENILTON GOMES DA CUNHA; ELISSON ALVES SANTANA; VISELDO RIBEIRO DE OLIVEIRA, CPATSA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA.
Título:  Uso de hexanal para aumentar a vida pós-colheita do umbu.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019.
Páginas:  p. 2777-2780.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito de vapor de hexanal na manutenção da qualidade pós-colheita de umbu produzido no semiárido brasileiro
Palavras-Chave:  Planta nativa; Semiárido.
Thesagro:  Caatinga; Pós-Colheita; Spondias Tuberosa; Umbu.
Thesaurus Nal:  Spondias.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205436/1/Uso-de-hexanal-para-aumentar-a-vida-pos-colheita-do-umbu-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58834 - 1UMTAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  21/02/2015
Data da última atualização:  05/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MELO, A. S. de; SILVA JUNIOR, C. D.; FERNANDES, P. D.; BRITO, M. E. B.; SOBRAL, L. F.; SUASSUNA, J. F.; VIÉGAS, P. R. A.; FERRAZ, R. L. de S.
Afiliação:  ALBERTO SOARES DE MELO, Paraíba State University; CARLOS DIAS SILVA JUNIOR, Sergipe Federal University; PEDRO DANTAS FERNANDES, Paraíba State University; MARCOS ERIC BARBOSA BRITO, Campina Grande Federal University; LAFAYETTE FRANCO SOBRAL, CPATC; JANIVAN FERNANDES SUASSUNA, Paraíba State University; PEDRO ROBERTO ALMEIDA VIÉGAS, Paraíba State University; RENER LUCIANO DE SOUZA FERRAZ, Paulistan State University Júlio de Mesquita.
Título:  Chlorophyll and macronutrients content in leaf tissue of Musa sp Prata-Anã under fertigation.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 9, n. 22, p. 1714-1720 , May. 2014.
ISSN:  1991-637X
DOI:  10.5897/AJAR2014.8683
Idioma:  Português
Conteúdo:  The banana (Musa sp.) crop is notable for its social and economic importance in tropical and subtropical regions of world. In Brazil, despite being a main banana producer, its production is considered low, mainly due to water and nutrient shortages in soils. This fact motivated this study; so, it aimed to evaluate chlorophyll and macronutrients content in leaf tissue of banana ?Prata-Anã? (AAB) under fertigation with doses of nitrogen and potassium. It were evaluated chlorophyll a, b and total and leaf contents of nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K), magnesium (Mg) and calcium (Ca) in banana trees grown in an Ultisol on the coastal tablelands of Sergipe State, Brazil. The experiment was conducted in the field, in a 42 factorial with four randomized blocks. Two factors with four levels were tested: nitrogen (0; 350; 700 and 1050, in kg ha-1 of N, as urea) and potassium (0; 400; 800 and 1200, in kg ha-1 of K2O, as potassium chloride). Increasing N applied through irrigation enhances leaf nitrogen until approximately 631.08 kg ha-1 of N, while chlorophyll total remains constant after 250 kg ha-1. Phosphorus and calcium are increased due to high doses of N, however, magnesium and potassium in the leaves are reduced. High doses of K increase leaf content of K until estimated dose of 698.07 kg ha-1 and reduce calcium and magnesium of banana Prata-Anã.
Palavras-Chave:  Bannana; Fertirrigation.
Thesagro:  Fertirrigação.
Thesaurus NAL:  Musa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118380/1/Chlorophyll-and-macronutrients-article1401286479-Soares-de-Melo-et-al.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC23945 - 1UPCAP - DD
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