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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
06/03/2017 |
Data da última atualização: |
06/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FERNANDES, E. T. M. B.; MACIEL, V. T.; SOUZA, M. L. de; FURTADO, C. de M.; WADT, L. H. de O.; CUNHA, C. R. da. |
Afiliação: |
Eneide Taumaturgo Macambira Braga Fernandes, UFAC; VLAYRTON TOME MACIEL, CPAF-Acre; Maria Luzenira de Souza, UTAL; Cydia de Menezes Furtado, UTAL; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-Rondonia; CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, DPD. |
Título: |
Physicochemical composition, color and sensory acceptance of low-fat cupuaçu and açaí nectar: characterization and changes during storage. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 36, n. 3, p. 413-420, July/Sept. 2016. |
ISSN: |
0101-2061 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.03415 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study proposes the formulation of a mixed fruit nectar using two raw materials from the Amazon region, açaí and cupuaçu, which is an interesting way to add value to this type of product. Additionally, it proposes the use of defatted açaí pulp, meeting the increasing consumers? preference for healthier foods containing functional compounds and that are low in fat. |
Palavras-Chave: |
Aceitação sensorial; Alimentos bajos en grasas; Baixo teor de gordura; Low fat; Propiedades sensoriales; Sensory acceptance. |
Thesagro: |
Açaí; Análise Organoléptica; Cupuaçu; Néctar; Propriedade Organoléptica; Theobroma Grandiflorum. |
Thesaurus Nal: |
Euterpe precatoria; Low fat foods; Sensory properties. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157105/1/Fernandes-et-al-2016-Acai-Physicochemical-composition.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registros recuperados : 7 | |
1. | | MOUCO, M. A. do C.; ONO, E. O.; RODRIGUES, J. D.; SILVA, G. J. N. Plant regulators on vegetative growth of Tommy Atkins mangoes. Acta Horticulturae, Leuven, n. 992, p. 187-192, may, 2013. Edição do Proceedings of the IX International Mango Symposium, Sanya, Hainan Island, China, May, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. | | SILVA, G. J. N.; SOUZA, E. M.; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O.; MOUCO, M. A. do C. Floral induction of mango Tommy Atkins at Submedio São Francisco region, Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 992, p. 149-154, may, 2013. Edição do Proceedings of the IX International Mango Symposium, Sanya, Hainan Island, China, May, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3. | | SILVA, G. J. N. e; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O.; SOUZA, E. M. de; MOUCO, M. A. do C. Uniconazole on floral induction of mango 'Tommy Atkins' in the São Francisco River Valley region, Brazil. In: INTERNATIONAL MANGO SYMPOSIUM, 9., 2010, Sanya, China. Book of abstracts... Sanya, Chuna: Shenquan Group: ISHS, 2010. p. 115.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | SILVA, G. J. N.; SOUZA, E. M.; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O.; MOUCO, M. A. do C. Uniconazole on mango floral induction cultivar Kent at Submedio São Francisco region, Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 884, p. 677-682, 2010. Edição do Proceedings of the 11 International Symposium on Plant Bioregulators in Fruit Production, Bologna, Italy, December, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | SILVA, G. J. N.; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O.; MOUCO, M. A. do C.; SOUZA, E. M. de. Uniconazole on mango floral induction cv kent the Submedio São Francisco, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PLANT BIOREGULATORS IN FRUIT PRODUCTION, 11., 2009, Bologna. Abstracts book... Bologna: University of Bologna, Faculty of Agriculture: ISHS, 2009. p. 176.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | CAVALCANTE, I. H. L.; SILVA, G. J. N. e; CAVACINI, J. A.; AMARIZ, R. A. e; FREITAS, S. T. de; SOUSA, K, A. O. de; SILVA, M. A. da; CUNHA, J. G. da. Metconazole on inhibition of gibberellin biosynthesis and flowering management in mango. Erwerbs-Obstbau, v. 62, n. 1, p. 89-95, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SILVA, K. K. A.; ONO, E. O.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, G. J. N.; SOUZA, R. J. M. de; SILVA, N. C. da; SILVA, R. de C. B. da. Uniconazole no florescimento e produção da mangueira (Mangifera indicaL.) cv. Palmer. Magistra, Cruz das Almas, v. 26, n. 4, p. 507-517, out./dez. 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 7 | |
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