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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
05/04/2017 |
Data da última atualização: |
28/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
MARTINS, C. F.; FERREIRA, I. C.; TOLEDO, M. R. de; MACHADO, C. H. C.; FONSECA NETO, A. M. da; BALBINO, L. C.; GODOY, S. D.; PACHECO, G. R.; CUMPA, H. C. B. |
Afiliação: |
CARLOS FREDERICO MARTINS, CPAC; ISABEL CRISTINA FERREIRA, CPAC; MARCELO RICARDO DE TOLEDO, Associação de Criadores de Zebu do Planalto - ACZP; CARLOS HENRIQUE CAVALLARI MACHADO, Zootecnista. Diretor acadêmico das Faculdades Associadas de Uberaba - FAZU; ALVARO MORAES DA FONSECA NETO, CPAC; LUIZ CARLOS BALBINO, CPAC; SEBASTIAO DIAS GODOY, CPAC; GERALDO REIS PACHECO, CPAC; HEIDI CHRISTINA BESSLER CUMPA, CPAC. |
Título: |
Primeira prova brasileira de produção de leite a pasto do Zebu Leiteiro no Centro de Tecnologias para Raças Zebuínas Leiteiras (CTZL) da Embrapa Cerrados: caderno de resultados para novilhas da raça Gir Leiteiro |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2016. |
Páginas: |
41 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 336). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Bovino; Gado Gir; Gado Leiteiro; Gado Zebu; Produção Leiteira. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158646/1/Doc-336.pdf
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Marc: |
LEADER 00940nam a2200277 a 4500 001 2120653 005 2020-02-28 008 2016 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMARTINS, C. F. 245 $aPrimeira prova brasileira de produção de leite a pasto do Zebu Leiteiro no Centro de Tecnologias para Raças Zebuínas Leiteiras (CTZL) da Embrapa Cerrados$bcaderno de resultados para novilhas da raça Gir Leiteiro$h[electronic resource] 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2016 300 $a41 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 336). 650 $aBovino 650 $aGado Gir 650 $aGado Leiteiro 650 $aGado Zebu 650 $aProdução Leiteira 700 1 $aFERREIRA, I. C. 700 1 $aTOLEDO, M. R. de 700 1 $aMACHADO, C. H. C. 700 1 $aFONSECA NETO, A. M. da 700 1 $aBALBINO, L. C. 700 1 $aGODOY, S. D. 700 1 $aPACHECO, G. R. 700 1 $aCUMPA, H. C. B.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
16/04/2021 |
Data da última atualização: |
16/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BARRETO, C. F.; FERREIRA, L. V.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; FLORES CANTILLANO, R. F.; VIZZOTTO, M.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C. |
Afiliação: |
CAROLINE FARIAS BARRETO, UFPEL; LETÍCIA VANNI FERREIRA; RENAN NAVROSKI, UFPEL; JORGE ATÍLIO BENATI, UFPEL; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; GILBERTO NAVA, CPACT; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT. |
Título: |
Effect of potassium fertilizers associated with cold storage on peach (Prunus persica L.) quality. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Crop Science, v. 15, n. 3, p. 319-324, Mar. 2021. |
ISSN: |
1835-2707 |
DOI: |
10.21475/ajcs.21.15.03.p2438 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Potassium (K) fertilization may affect peach quality and preservation. This study aimed at evaluating the effect of doses of K on physico-chemical and functional characteristics of "Sensação" peaches in the postharvest period. Mass loss, pulp color, total solublesolids, titratable acidity, pH, pulp and skin firmness, total concentrations of phenolic compounds and carotenoids and antioxidant activity were evaluated in fruits. The experiment was a randomized block design in a 5x3 factorial scheme, five doses of fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 Kg ha-1K2O) and three storage periods (harvest day, 10 days and 20 days in cold storage at 1±1ºC, followed by a day of simulated commercialization at 20±1ºC). Mass loss, pulp firmness, phenolic compounds, antioxidant activity and carotenoids decreased when fruit underwent cold storage, independent of the dosage of K fertilization. Doses of40 and160 kg ha-1K2O applied to the soil lead to a larger number of phenolic compoundsand higher antioxidant activity in fruits at harvest time. After cold storage, fertilization with160 kg ha-1K2O exhibited the highest antioxidant activity and the lowest mass loss in fruits. Increase in doses of K strengthened the color of peach pulp. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Sensação; Polpa de pêssego. |
Thesagro: |
Nutrição Vegetal; Pêssego; Potássio; Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222674/1/barreto-15-3-2021-319-324.pdf
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Marc: |
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Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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