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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  20/08/2003
Data da última atualização:  19/11/2009
Autoria:  CRUVINEL, P. E.
Afiliação:  Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP.
Título:  Development of sensors for precision farming.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE AGRICULTURA DE PRECISÃO, 2., 2002, Viçosa. [Anais...]. Viçosa: Universidade Federal de Viçosa, 2002. 4 f. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Analog and digital electronics as well as microelectronis and computers are rapidly advancing into management of agricultural systems. Silicon and software societies have today a large impact on production agriculture as it has elsewhere in industry. In the next decades the application of electronics in agriculture will be emphasize as has the materials and fluids technologies of our industrialized economieswere over the last ten years. The significance of this is captured in the thought that the electronics content of agricultural machinery and products used in agriculture will represent a multi billlion-dollr market worldwide by the yar 2002. Many of the most significant opportunities and problems to be solved for the benefit of agriculture lie in the domain of sensor applications and development. The diversity and depth of technical works that have been made in the last five years amply demonstrate this benefit. The scope of this paper is to present challenges concerning to sensor's design for precision agriculture.
Palavras-Chave:  Decision-making; Sensor.
Thesagro:  Agricultura de Precisão; Tomada de Decisão.
Thesaurus Nal:  precision agriculture.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA7940 - 1UPCSP - --PROCI-02.000892002.00089
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/11/2015
Data da última atualização:  26/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TEIXEIRA, N. de C.; QUEIROZ, V. A. V.; ROCHA, M. C.; AMORIM, A. C. P.; SOARES, T. A.; MONTEIRO, M. A. M.; MENEZES, C. B. de; SCHAFFERT, R. E.; GARCIA, M. A. V. T.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  Resistant starch content among several sorghum (Sorghum bicolor) genotypes and the effect of heat treatment on resistant starch retention in two genotypes.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, Essex, v. 197, p. 291-296, 2016.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2015.10.099
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The resistant starch (RS) contents in 49 sorghum genotypes and the effects of heat treatment using dry and wet heat on the grain and flour from two sorghum genotypes were investigated. The results showed a wide variation in the RS contents of the genotypes analyzed. The RS mean values were grouped into six distinct groups and ranged from 0.31 ± 0.33 g/100 g to 65.66 ± 5.46 g/100 g sorghum flour on dry basis. Dry heat causes minor losses in the RS content with retentions of up to 97.19 ± 1.92% of this compound, whereas wet heat retained at most 6.98 ± 0.43% of the RS. The SC 59 and (SSN76)FC6608 RED KAFIR BAZINE (ASA N23) cultivars, which have an average RS content of 65.51 g/100 g, were appropriate for human consumption, and the use of dry heat is presented as a better alternative for the preservation of RS in heat-treated grains.
Thesagro:  Amido; Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26736 - 1UPCAP - DD
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