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Registros recuperados : 417 | |
141. | | IBELLI, A. M. G.; VENERONI, G. B.; TIZIOTO, P. C.; COUTINHO, L. L.; OLIVEIRA, M. C. de S.; REGITANO, L. C. de A. Seleção de genes constitutivos para estudos de expressão gênica em Iinfonodo de bovinos infestados com carrapato Rhipicephalus (B.) microplus. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. Editado por Luiz Francisco Zafalon, Simone Cristina Méo Niciura. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documento 90) Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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142. | | NINOV, K.; MOURÃO, G. B.; ANDREOTE, A. P. D.; JORGE, E. C.; VILLELA, P. M. S.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L. Seleção de genes referência para RT-PCRq durante o desenvolvimento da musculatura esquelética de galinhas In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55, 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia:SBG, 2009. p. 154. Projeto/Plano de Ação: 01.06.106.03-05 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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143. | | TAMBASCO-STUDART, M.; TAMBASCO, D. D.; ALENCAR, M. M. de; COUTINHO, L. L.; SURIANO, M.; VASCONCELLOS, L. P. M. K.; REGITANO, L. C. de A. Caracterização de animais da raça Simental com base em 10 marcadores moleculares. In: CONGRESSO NACIONAL DE GENÉTICA, 47., 2001. Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia: SBG, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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144. | | CAMPOS, R. L. R.; AMBO, M.; ROSÁRIO, M. F.; MOURA, A. S. A. M. T.; BOSCHIERO, C.; NONES, K.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L. Potential association between microsatellite markers on chicken chromosomes 6, 7 and 8 body weight International Journal of Poultry Science, v. 8, n. 7, p. 696-699, 2009. Disponível em: . Acesso em 17 fev. 2011. Projeto/Plano de Ação: 01.06.106.05-09. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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145. | | ROSÁRIO, M. F.; MARGARIDO, G. R. A.; BOSCHIERO, C.; MOURA, A. S. A. M. T.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L.; GARCIA, A. A. F. Precision of distances and ordering of microsatellite markers in consensus linkage maps of chromosomes 1,3 and 4 from two reciprocal chicken populations using bootstrap sampling. Genetics and Molecular Research, v. 9, n. 3, p. 1357-1376, 2010. Disponível em: . Acesso em: 18 fev 2011. Projeto/Plano de Ação: 02.09.70.600-01. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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146. | | ROSÁRIO, M. F.; MARGARIDO, G. R. A.; BOSCHIERO, C.; MOURA, A. S. A. M. T.; LEDUR, M. C.; GARCIA, A. A. F.; COUTINHO, L. L. Precision of distances and orders of microsatellite markers in a genetic linkege map of chromosome 1 using bootstrap resampling. In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 9. 2010, Leipzig. Abstracts. Leipzig: Gesellschaft fur Tierzuchtwissenschaften, 2010. p.316 Projeto: 01.06.01.006 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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147. | | PÉRTILLE, F.; FELÍCIO, A. M.; ROSÁRIO, M. F. do; SILVA, V. H.; MANGUETTI, T.; SILVA, N. A.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L. PPARGC1A indel polymorphism is associated with performance and carcass traits in chickens. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 58., 2012, Foz do Iguaçu. Resumos... Foz do Iguaçú: SBG, 2012. p. 72 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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148. | | FELÍCIO, A. M.; BOSCHIERO, C.; SIVA, N. A.; ANDRADE, J. L. F.; BALIEIRO, J. C.; MICHELAN FILHO, T.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L. Polymorphism in the FGFBP1 gene is associated with performance, carcass and meat quality traits in broilers. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 57., 2011, Águas de Lindóia. Resumos. Águas de Lindóia: SBG, 2011. p. 213. Projeto/Plano de Ação: 01.06.10602-03. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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149. | | FELÍCIO, A. M.; BOSCHIERO, C.; BALIEIRO, J. C. C.; LEDUR, M. C.; FERRAZ J. B. S.; MOURA, A. S. A. M. T.; COUTINHO, L. L. Polymorphisms in FGFBP1 and FGFBP2 genes associated with carcass and meat quality traits in chickens. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 12, n. 1, p. 208-222, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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150. | | SOUSA JUNIOR, L. P. B.; MAIA, A. N.; AZEVEDO, H. C.; MUNIZ, E. N.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; PEDROSA, V. B.; PINTO, L. F. B. Polymorphisms in MyoD1, MyoG, MyF5, MyF6, and MSTN genes in Santa Inês sheep. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01132, 2019. Título em inglês: Polimorfismos nos genes MyoD1, MyoG, MyF5, MyF6 e MSTN em ovinos Santa Inês. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
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151. | | MOURA, A. S. A. M. T.; LEDUR, M. C.; BOSCHIERO, C.; NONES, K.; PINTO, L. F. B.; JAENISCH, F. R. F.; BURT, D. W.; COUTINHO, L. L. Quantitative trait loci with sex-specific effects for internal organs weights and hematocrit value in a broiler-layer cross. Journal of Applied Genetics, v. 57, n. 2, p. 215–224, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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152. | | IBELLI, A. M. G.; NAKATA, L. C.; ANDRÉO, R.; OLIVEIRA, M. C. de S.; COUTINHO, L. L.; REGITANO, L. C. de A. Quantificação de mRNA de genes relacionados a resposta imune em abomaso de bovinos infectados com endoparasitos Haemonchus spp. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 44., Jaboticabal, SP. Anais... Jaboticabal: SBZ: UNESP, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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153. | | GASPARIN, G.; MIYATA, M.; COUTINHO, L. L.; MARTINEZ, M. L.; SILVA, M. V. G.; MACHADO, M. A.; CAMPOS, A. L.; REGITANO, L. C. de A. Quantative trait locus affecting birth weigth on bovine chromosome 5 in a F2Gyr x Holstein population. Genetics and Molecular Biology, v.28, n. 4, p. 670-676, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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154. | | BRINGHENTI, C. F.; TESSMANN, A. L.; JARDIN, S. N.; KOWALSKI, R.; RIBEIRO, J. B.; PEIXOTO, J. O.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C. Qualificação e sequenciamento parcial do gene sparc de frangos de corte e postura. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA UnC/EMBRAPA, 1., 2007, Concórdia. Anais. Concórdia: Unc : Embrapa Suínos e Aves, 2007. 1 CD-ROM. Projeto n. 16.00.30001-16 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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155. | | MACHADO, M. B. B.; ALENCAR, M. M. de; PEREIRA, A. P.; OLIVEIRA, H. N.; CASAS, E.; COUTINHO, L. L.; REGITANO, L. C. de A. QTL affecting body weight in a candidate region of cattle chromosome 5. Genetics and Molecular Biology, v. 26, n. 3, p. 259-265, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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156. | | REGITANO, L. C. de A.; MIYATA, M.; GASPARIN, G.; COUTINHO, L. L.; MARTINEZ, M. L.; MACHADO, M. A.; SILVA, M. V. G. B.; CAMPOS, A. L. A QTL for resistance to Boophilus microplus maps to bovine chromosome 14. In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 8., 2006, Belo Horizonte. Proceedings... Belo Horizonte: Instituto Prociência, 2006. 4 f. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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157. | | ROSÁRIO, M. F.; GAZAFFI, R.; MOURA, A. S. A. M. T.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L.; GARCIA, A. A. F. QTLs associados a características de carcaça na galinha: mapeamento por intervalo vs mapeamento por intervalo composto. In: CONFERÊNCIA FACTA DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 27., 2009, Porto Alegre. Anais [dos] trabalhos de pesquisa José Maria Lamas de Silva. [Campinas]: FACTA, 2009. Projeto/Plano de Ação: 01.02.10.210-10. Publicado em CD-ROM (CD00156). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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158. | | ROSÁRIO, M. F. do; GAZAFFI, R.; LEDUR, M. C.; MOURA, A. S. A. M. T.; BOSCHIERO, C.; COUTINHO, L. L.; GARCIA, A. A. F. G. QTL's mapeados para características de desempenho na galinha através do mapeamento por intervalo composto com modelo misto. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 7., 2008, São Carlos, SP. Anais. São Carlos, SP: SBMA, 2008. 4 p. Projeto/Plano de Ação: 01.02.102.10-10. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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159. | | PÉRTILLE, F.; IBELLI, A. M. G.; SHARIF, M. E.; POLETI, M. D.; FRÖHLICH, A. S.; REZAEI, S.; LEDUR, M. C.; JENSEN, P.; GUERRERO-BOSAGNA, C.; COUTINHO. L. L. Putative epigenetic biomarkers of stress in red blood cells of chickens reared across different biomes. Frontiers in Genetics, 20 Nov 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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160. | | ROSÁRIO, M. F.; MARGARIDO, G. R. A.; BOSCHIERO, C.; NONES, K.; MOURA, A. S. A. M. T.; LEDUR, M. C.; COUTINHO, L. L.; GARCIA, A. A. F. Mapa consenso brasileiro do cromossomo 1 oriundo de cruzamentos recíprocos entre linhagens de corte e postura. In: CONFERÊNCIA FACTA DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 27., 2009, Porto Alegre. Anais [dos] trabalhos de pesquisa José Maria Lamas de Silva. [Campinas]: FACTA, 2009. Projeto/Plano de Ação: 01.02.10.210-10. Publicado em CD-ROM (CD00156). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 417 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
17/12/2021 |
Data da última atualização: |
17/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RAPHAELLI, C. de O.; PEREIRA, E. dos S.; CAMARGO, T. M.; RIBEIRO, J. A.; PEREIRA, M. C.; VINHOLES, J.; DALMAZO, G. O.; VIZZOTTO, M.; NORA, L. |
Afiliação: |
CHIRLE DE OLIVEIRA RAPHAELLI; ELISA DOS SANTOS PEREIRA; TAIANE MOTA CAMARGO; JARDEL ARAÚJO RIBEIRO; MARINA COUTO PEREIRA; JULIANA VINHOLES; GABRIEL OLLÉ DALMAZO; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; LEONARDO NORA. |
Título: |
Biological activity and chemical composition of fruits, seeds and leaves of guabirobeira (Campomanesia xanthocarpa O. Berg ? Myrtaceae): a review. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Bioscience, v. 40, 100899, April 2021. |
ISSN: |
2212-4292 |
DOI: |
doi.org/10.1016/j.fbio.2021.100899 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Campomanesia xanthocarpa produces an edible yellow-orange fruit, known as ?guabiroba?, with an acid and sweet flavor, consumed fresh or after processing as jelly, ice cream, liquor or tea. Leaf infusions are used in folk medicine to treat rheumatic, urinary and inflammatory diseases, obesity and hypercholesterolemia. This literature review was conceived to approach the potential of compounds present in the fruits, seeds and leaves of C. xanthocarpa in the prevention and treatment of diseases. The fruit is a good source of carbohydrates and fibers, in addition to having good concentrations of vitamin C, vitamin A and potassium; it also contains carotenoids and flavonoids. The seeds are high in terpenoids and essential fatty acids and the leaves contains phenolic acids and flavonoids. Fruits, seeds and leaves have high antioxidant potential in vitro and the powdered leaves can reduce plasma oxidative stress in humans. The biological effects of the C. xanthocarpa consist of antiulcerogenic, anti-inflammatory, anti-obesity, hypoglycemic, and hypolipidemic activities in addition to promising effects such as anticarcinogenic, photoprotection and analgesic. In conclusion, C. xanthocarpa has a potential to be used by the food and pharmaceutical industries. |
Palavras-Chave: |
Composto. |
Thesagro: |
Farmácia; Guabiroba; Indústria Alimentícia. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02192naa a2200301 a 4500 001 2138026 005 2021-12-17 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2212-4292 024 7 $adoi.org/10.1016/j.fbio.2021.100899$2DOI 100 1 $aRAPHAELLI, C. de O. 245 $aBiological activity and chemical composition of fruits, seeds and leaves of guabirobeira (Campomanesia xanthocarpa O. Berg ? Myrtaceae)$ba review.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aCampomanesia xanthocarpa produces an edible yellow-orange fruit, known as ?guabiroba?, with an acid and sweet flavor, consumed fresh or after processing as jelly, ice cream, liquor or tea. Leaf infusions are used in folk medicine to treat rheumatic, urinary and inflammatory diseases, obesity and hypercholesterolemia. This literature review was conceived to approach the potential of compounds present in the fruits, seeds and leaves of C. xanthocarpa in the prevention and treatment of diseases. The fruit is a good source of carbohydrates and fibers, in addition to having good concentrations of vitamin C, vitamin A and potassium; it also contains carotenoids and flavonoids. The seeds are high in terpenoids and essential fatty acids and the leaves contains phenolic acids and flavonoids. Fruits, seeds and leaves have high antioxidant potential in vitro and the powdered leaves can reduce plasma oxidative stress in humans. The biological effects of the C. xanthocarpa consist of antiulcerogenic, anti-inflammatory, anti-obesity, hypoglycemic, and hypolipidemic activities in addition to promising effects such as anticarcinogenic, photoprotection and analgesic. In conclusion, C. xanthocarpa has a potential to be used by the food and pharmaceutical industries. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aFarmácia 650 $aGuabiroba 650 $aIndústria Alimentícia 653 $aComposto 700 1 $aPEREIRA, E. dos S. 700 1 $aCAMARGO, T. M. 700 1 $aRIBEIRO, J. A. 700 1 $aPEREIRA, M. C. 700 1 $aVINHOLES, J. 700 1 $aDALMAZO, G. O. 700 1 $aVIZZOTTO, M. 700 1 $aNORA, L. 773 $tFood Bioscience$gv. 40, 100899, April 2021.
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