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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/01/2009
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  LOURENÇO JÚNIOR, J. de B.; BASTOS, R. O. de F.; GARCIA, A. R.; COSTA, N. A. da; NAHUM, B. de S.; ARAÚJO, C. V. de; SANTOS, N. de F. A. dos.
Afiliação:  José de Brito Lourenço Júnior, pesquisador aposentado CPATU; Rodrigo Otávio de Figueiredo Bastos, Azoctecno Ltda; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPATU; Norton Amador da Costa, Cpatu; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; Cláudio Vieira de Araújo, UFRA; Núbia de Fátima Alves dos Santos, bolsista Capes.
Título:  Zootecno - sistema para controle de processos zootécnicos.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Sistema Zootecno; Software.
Thesagro:  Bovino; Gado de Corte; Pecuária; Zootecnia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU40434 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  28/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S.
Afiliação:  GLEIDSON G. P. DE CARVALHO, Federal University of Bahia, Salvador, BA; POLIANE MEIRE D. DE FREITAS, Federal University of Bahia, Salvador, BA; EDSON M. SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JULIANA S. DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; THOMAZ CYRO G. DE C. RODRIGUES, Federal University of Bahia, Salvador, BA; MARIA LEONOR G. M. L. DE ARAUJO, Federal University of Bahia, Salvador, BA; DALLYSON YEHUDI C. DE ASSIS, Federal University of Bahia, Salvador, BA; ROBERTO DE O. ROÇA, UNESP, Botucatu, SP; NARA LAIANE C. DE DELBEM, UNESP, Botucatu, SP; RENATA L. LOMELE, UNESP, Botucatu, SP; LAUDI C. LEITE, Federal University of Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, ba; CARLINDO S. RODRIGUES, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano - IFBaiano, Uruçuca, BA.
Título:  Effects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs.
Complemento do título:  Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 102, p. 1154-1166, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets (p > 0.05) on cooking losses or shear force. The levels of oleic and erucic fatty acid levels in the meat decreased linearly (p < 0.05), whereas linoleic and eicosadien-oic acids, polyunsaturated fatty acids, PUFA:SFA ratio and ω6 contents increased (p < 0.05). Pearl millet silage ammoniated with urea allows for the production of good-quality lamb meat, with greater concentrations of polyunsaturated fatty acids. However, lambs fed diets with pearl millet ammoniated with up to 6% lead to a reduction of carcass characteristics without significantly affecting loin-eye area possibly associated with low palatability of the additive used. The lower acceptance of the silages with higher levels of urea is due to the ammonia retention in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição centesimal; Cortes comerciais; Qualidade da carne; Silagem de milheto.
Thesagro:  Ácido Graxo; Carcaça; Cordeiro; Ovino; Silagem; Uréia.
Thesaurus NAL:  Fatty acids; Proximate composition; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146919/1/Effects-of-pearl-millet-silage-ammoniation-with-urea-on-carcass-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60057 - 1UPCAP - DD
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