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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  03/11/2003
Data da última atualização:  03/11/2003
Autoria:  COSTA, N. A. da, LOURENÇO JÚNIOR, J. de B. CARVALHO, L. O. D. de M.; BATISTA, H. A. M.; TEIXEIRA NETO, J. F.
Título:  Efeito do sal proteinado na produção de bovinos em pastagem cultivada.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Belém: Embrapa Amazônia Oriental, 2000.
Páginas:  não paginado.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Recomendações Técnicas).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Sal proteinado.
Thesagro:  Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAO19943 - 1EMBFL - --FOL 12957FOL 12957
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  24/07/2018
Data da última atualização:  23/08/2018
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BATISTA, E. dos S.; BRANDÃO, F. R.; MAJOLO, C.; INOUE, L. A. K. A.; MACIEL, P. O.; OLIVEIRA, M. R. de; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.
Afiliação:  Erix dos Santos Batista, Uninorte Laureate International Universities; Franmir Rodrigues Brandão; CLAUDIA MAJOLO, CPAA; LUIS ANTONIO KIOSHI AOKI INOUE, CPAO; PATRICIA OLIVEIRA MACIEL, CNPASA; MARCELO ROSEO DE OLIVEIRA, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA.
Título:  Lippia alba essential oil as anesthetic for tambaqui.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, n. 495, p. 545-549, Oct. 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.06.040
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study evaluated the anesthetic activity of Lippia alba essential oil (EO) in tambaqui (Colossoma macropomum). For this, two assays were realized. The first experiment determined the time to induce tambaqui anesthesia using L. alba EO at 20, 50, 100, 200 and 300 mg L-1. In the second were evaluated the biochemical response of fish to the stress caused by handling and anesthesia with 0, 50 and 100 mg L-1 of L. alba EO. In tambaquis the anesthetic action of L. alba EO was obtained using doses of 50 to 300 mg l-1. Doses from 200 to 300 mg L-1 caused the faster anesthesia (<4 min), whereas 100 mg L-1 induced anesthesia in <10 min. Glucose, lactate and ammonia levels increased immediately after 10 min of fish anesthesia with 50 and 100 mg L-1 of L. alba EO and handling stress, but they recovery from the procedures after 24 h. The results indicated that L. alba EO can be used to induced faster anesthesia in tambaquis (200?300 mg L-1), but the tambaqui exposure to doses of 50 and 100 mg L-1 of L. alba EO for 10 min did not prevent the effects of handling stress.
Palavras-Chave:  Essential oil.
Thesagro:  Anestesia; Colossoma Macropomum; Lippia Alba; Óleo Essencial; Peixe; Tambaqui.
Thesaurus NAL:  Anesthesia; Colossoma; Essential oils; Fish.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA711 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP442018.044
CPAA36897 - 1UPCAP - DD
CPAO36834 - 1UPCAP - DD
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