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Registros recuperados : 15 | |
1. | | FEITOSA, J. V.; COUTINHO, C. R.; COSTA, A. N. L. da; COSTA, M. R. G. F.; TEIXEIRA, E. W. L. Estimativa do número de oocistos de eimeria em ovinos e caprinos do cariri cearense. Revista Brasileira de Higiene e Sanidade Animal, Fortaleza, v. 3, n. 2, p. 6-13, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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2. | | MAGALHAES, J. A.; RODRIGUES, B. H. N.; COSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; PEREIRA, R. G. de A.; PEIXOTO, M. J. A.; COSTA, M. R. G. F. Silagem mista de capim-elefante e leucena: proteína bruta e minerais. PUBVET, Londrina, v. 5, n. 31, Ed. 178, Art. 1199, 2011. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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3. | | MAGALHAES, J. A.; RODRIGUES, B. H. N.; COSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; PEREIRA, R. G. de A.; PEIXOTO, M. J. A.; COSTA, M. R. G. F. Silagem mista de capim-elefante e leucena: proteína bruta e minerais. PUBVET, Londrina, v. 5, n. 31, Ed. 178, Art. 1199, 2011. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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4. | | COSTA, M. R. G. F.; CARNEIRO, M. de S.; PEREIRA, E. S.; FEITOSA, J. V.; MORAIS NETO, L. B. de; AGUIAR, K. R.; ALENCAR, C. E. M. de. Avaliação de diferentes níveis de feno de juazeiro em rações de ovinos: 1- Consumo de nutrientes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | COSTA, M. R. G. F.; CANDIDO, M. J. D.; CARNEIRO, M. S. de S.; MORAIS NETO, L. B. de; MAGALHAES, J. A.; COSTA, N. de L. Uso do fogo em pastagens naturais. PUBVET, Londrina, v. 5, n. 9, Ed. 156, Art. 1050, 2011. 22 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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6. | | FEITOSA, J. V.; COUTINHO, C. R.; COSTA, A. N. L. da; ARAÚJO, A. de A.; BRITO, M. M.; COSTA, M. R. G. F. Estimativa dos níveis de contaminação por strongyloidae e do número de oocistos de eimeria em ovinos e caprinos do cariri cearense, 2007. Revista Brasileira de Higiene e Sanidade Animal, Fortaleza, v. 3, n. 2, p. 14,-22, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | MAGALHAES, J. A.; CARNEIRO, M. S. de S.; BEZERRA, A. P. A.; MORAIS NETO, L. B. de; COSTA, M. R. G. F.; MOCHEL FILHO, W. de J. E. Considerações sobre a produção de leite a pasto. Revista Electrónica de Veterinaria - REDVET, Málaga, v. 8, n. 9, Sep. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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8. | | COSTA, N. de L.; MAGALHÃES, J. A.; MORAES, A. de; CARNEIRO, M. S. de S.; NASCIMENTO, L. E. da S.; COSTA, M. R. G. F. Resposta de Brachiaria humidicola cv. Tupi a fertilização fosfatada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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9. | | COSTA, N. de L.; MAGALHÃES, J. A.; MORAES, A. de; CARNEIRO, M. S. de S.; NASCIMENTO, L. E. da S.; COSTA, M. R. G. F. Resposta de Brachiaria humidicola cv. Tupi a fertilização fosfatada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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10. | | COSTA, N. de L.; MAGALHÃES, J. A.; MORAES, A. de; CARNEIRO, M. S. de S.; NASCIMENTO, L. E. da S.; COSTA, M. R. G. F. Resposta de Brachiaria humidicola cv. Tupi a níveis de potássio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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11. | | COSTA, N. de L.; MAGALHÃES, J. A.; MORAES, A. de; CARNEIRO, M. S. de S.; NASCIMENTO, L. E. da S.; COSTA, M. R. G. F. Resposta de Brachiaria humidicola cv. Tupi a níveis de potássio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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12. | | COSTA, M. R. G. F.; CARNEIRO, M. S. de S.; PEREIRA, E. S.; SOUTO, J. S.; MORAIS NETO, L. B. de; REGADA FILHO, J. G. L.; ALENCAR, C. E. M. de. Comportamento ingestivo de ovinos Morada Nova recebendo dietas à base de feno de juazeiro. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 11, n. 4, p. 1012-1022, out./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | COSTA, M. R. G. F.; CARNEIRO, M. S. de S.; PEREIRA, E. S.; REGADAS FILHO, J. G. L.; ALENCAR, C. E. M. de; BEZERRA, F. G. S.; AGUIAR, K. R. Avaliação de diferentes níveis de feno de juazeiro em rações de ovinos: 2. Digestibilidade dos nutrientes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | CAMILO, D. de A.; PEREIRA, E. S.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, M. R. G. F.; MIZUBUTI, I. Y.; RIBEIRO, E. L. de A.; CAMPOS, A. C. N.; PINTO, A. P.; MORENO, G. M. B. Peso e rendimento dos componentes não-carcaça de ovinos Morada Nova alimentados com diferentes níveis de energia metabolizável. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 33, n. 6, p. 2429-2440, nov./dez. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | COSTA, M. R. G. F.; CARNEIRO, M. S. de S.; PEREIRA, E. S.; MAGALHAES, J. A.; COSTA, N. de L.; MOCHEL FILHO, W. de J. E.; BEZERRA, A. P. A. Utilização do feno de forrageiras lenhosas nativas do Nordeste brasileiro na alimentação de ovinos e caprinos. PUBVET, Londrina, v. 5, n. 7, Ed. 154, Art. 1035, 2011. 17 p. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 15 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/07/2015 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
PEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; HUBER, DONALD J. |
Afiliação: |
MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; STEVEN A. SARGENT, University of Florida; DONALD J. HUBER, University of Florida. |
Título: |
Delayed and prolonged ethylene treatment alleviates firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene exposure in Guatemalan-West Indian avocado. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Postharvest Biology and Technology, v.108, p. 54-60, 2015. |
ISSN: |
0925-5214 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Studies were conducted to determine the efficacy of a delayed and prolonged ethylene treatment in alleviating firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene (1-MCP) exposure in avocado. ?Booth 7? and ?Booth 8? avocados, mid-season cultivars in Florida, were harvested and immersed in water (control) or aqueous 1-MCP at 16.7 mmol L 1 a.i. (900 mg L 1) for 1 min at 20 C; all fruit were held at 20 C/89 2% relative humidity until ripe, based on whole fruit firmness, respiration and ethylene evolution. The effect of delayed and prolonged ethylene treatment was investigated by exposing 1-MCP-treated fruit to ethylene (100 mL L 1) for 2 or 4 d at 20 C upon reaching two progressive ripening stages (120 N or 80 N of whole fruit firmness, respectively). Ripe fruit (10?15 N) from all treatments were assessed for peel color, pulp firmness and polygalacturonase (PG) activity. 1-MCP significantly delayed ripening of ?Booth 7? and ?Booth 8? avocado. Firmness asynchrony was confirmed in control fruit of both cultivars, with a difference of more than 20% in pulp firmness between apical and distal end segments regardless of ripeness stage.1-MCP-treated fruit showed pronounced firmness asynchrony, with pulp firmness for apical end 10-fold higher than for distal end. PG activity was not directly related to firmness asynchrony, since even when strong asynchrony was observed for 1-MCP-treated fruit, PG activity did not differ from control. A 2-d delayed exposure of fruit at either 120 N or 80 N whole fruit firmness to ethylene was not consistently sufficient to promote ripening recovery (in terms of whole fruit firmness). However, a prolonged, 4-d ethylene treatment of fruit at either progressive ripening stages from both ?Booth 7? and ?Booth 8? effectively overcame the pronounced firmness asynchrony caused by 1-MCP treatment. MenosStudies were conducted to determine the efficacy of a delayed and prolonged ethylene treatment in alleviating firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene (1-MCP) exposure in avocado. ?Booth 7? and ?Booth 8? avocados, mid-season cultivars in Florida, were harvested and immersed in water (control) or aqueous 1-MCP at 16.7 mmol L 1 a.i. (900 mg L 1) for 1 min at 20 C; all fruit were held at 20 C/89 2% relative humidity until ripe, based on whole fruit firmness, respiration and ethylene evolution. The effect of delayed and prolonged ethylene treatment was investigated by exposing 1-MCP-treated fruit to ethylene (100 mL L 1) for 2 or 4 d at 20 C upon reaching two progressive ripening stages (120 N or 80 N of whole fruit firmness, respectively). Ripe fruit (10?15 N) from all treatments were assessed for peel color, pulp firmness and polygalacturonase (PG) activity. 1-MCP significantly delayed ripening of ?Booth 7? and ?Booth 8? avocado. Firmness asynchrony was confirmed in control fruit of both cultivars, with a difference of more than 20% in pulp firmness between apical and distal end segments regardless of ripeness stage.1-MCP-treated fruit showed pronounced firmness asynchrony, with pulp firmness for apical end 10-fold higher than for distal end. PG activity was not directly related to firmness asynchrony, since even when strong asynchrony was observed for 1-MCP-treated fruit, PG activity did not differ from control. A 2-d delayed exposure of fruit at either 120 N or 8... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Abacate; Maturação; Persea Americana. |
Thesaurus NAL: |
Avocados; Polygalacturonase; Ripening. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02557naa a2200229 a 4500 001 2020747 005 2023-05-18 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0925-5214 100 1 $aPEREIRA, M. E. C. 245 $aDelayed and prolonged ethylene treatment alleviates firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene exposure in Guatemalan-West Indian avocado.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aStudies were conducted to determine the efficacy of a delayed and prolonged ethylene treatment in alleviating firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene (1-MCP) exposure in avocado. ?Booth 7? and ?Booth 8? avocados, mid-season cultivars in Florida, were harvested and immersed in water (control) or aqueous 1-MCP at 16.7 mmol L 1 a.i. (900 mg L 1) for 1 min at 20 C; all fruit were held at 20 C/89 2% relative humidity until ripe, based on whole fruit firmness, respiration and ethylene evolution. The effect of delayed and prolonged ethylene treatment was investigated by exposing 1-MCP-treated fruit to ethylene (100 mL L 1) for 2 or 4 d at 20 C upon reaching two progressive ripening stages (120 N or 80 N of whole fruit firmness, respectively). Ripe fruit (10?15 N) from all treatments were assessed for peel color, pulp firmness and polygalacturonase (PG) activity. 1-MCP significantly delayed ripening of ?Booth 7? and ?Booth 8? avocado. Firmness asynchrony was confirmed in control fruit of both cultivars, with a difference of more than 20% in pulp firmness between apical and distal end segments regardless of ripeness stage.1-MCP-treated fruit showed pronounced firmness asynchrony, with pulp firmness for apical end 10-fold higher than for distal end. PG activity was not directly related to firmness asynchrony, since even when strong asynchrony was observed for 1-MCP-treated fruit, PG activity did not differ from control. A 2-d delayed exposure of fruit at either 120 N or 80 N whole fruit firmness to ethylene was not consistently sufficient to promote ripening recovery (in terms of whole fruit firmness). However, a prolonged, 4-d ethylene treatment of fruit at either progressive ripening stages from both ?Booth 7? and ?Booth 8? effectively overcame the pronounced firmness asynchrony caused by 1-MCP treatment. 650 $aAvocados 650 $aPolygalacturonase 650 $aRipening 650 $aAbacate 650 $aMaturação 650 $aPersea Americana 700 1 $aSARGENT, S. A. 700 1 $aHUBER, DONALD J. 773 $tPostharvest Biology and Technology$gv.108, p. 54-60, 2015.
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Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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