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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/09/1998
Data da última atualização:  09/03/2021
Autoria:  MARCHEZAN, E.; COSTA, J. A.
Título:  Produção e fixação de flores e legumes em três cultivares de soja.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.18, n.2, p. 129-136, fev. 1983.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Production and fixation of flowers and pods in three soybean cultivars.
Conteúdo:  RESUMO - O potencial reprodutivo das cultivares de soja (Glycine max (L.) Merrill) Planalto, BR-4 e Sulina, submetida a alto nível de manejo, foi avaliado no ano agrícola de 1980/81, na Estação Experimental Agronômica da Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Guaíba, RS. A caracterização da atividade reprodutiva consistiu na contagem da produção e fixação de flores e legumes realizada em cada no, tanto no caule como nos ramos. Não houve diferença no numero de flores produzidas, legumes poduzidos e legumes fixados por planta que, na média das três cultivares, foi de 199, 102 e 33, respectivamente. Os ramos contribuíram com 66% do peso total dos grãos. Iniciando a contagem a partir do nó das folhas unifolioladas, os nós de número seis, sete, oito e nove registraram os maiores valores de produção e fixação de flores e legumes. ABSTRACT - Reproductive activity of the soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars Planalto, Br-4 and Sulina, subjected to conditions for high yield, was evaluated during 1980/81 at the Estação Experimental Agronômica da Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Guaíba, RS. The characterization of the reproductive activity was performed by node, counting flowers and pods produced and pods fixed, both in the main stem and branches. There were no differences in flowers and pods produced and pods fixed by plant, that in the average of the three cultivars was of 199,102 and 33, respectively. Branches contributed with 66% of the seed yield. Nodes number... Mostrar Tudo
Thesagro:  Erva Daninha; Flor; Glycine Max; Legume; Soja.
Thesaurus Nal:  Cultivars; Flowers; Reproductives; Soybeans; Weeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221671/1/Producao-fixacao-flores-1982.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE20088 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  13/11/2020
Data da última atualização:  13/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FÉLIX, D. O.; SILVA, A. S.; FIALHO, A. T. S.; OLIVEIRA, C. J. P; BRITO, C. O.; TAVERNARI, F. de C.; RIBEIRO JUNIOR, V.; ROSTAGNO, H. S.; ALBINO, L. F. T.
Afiliação:  UFV; UFS; UFS; UFS; CLAUDSON OLIVEIRA BRITO, UFS; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; VALDIR RIBEIRO JUNIOR, UFS; HORÁCIO SANTIAGO ROSTAGNO, UFV; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV.
Título:  Fat-soluble vitamin supplementation levels in diets for laying hens from 28 to 44 weeks of age.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Poultry Science, v. 22, n. 3, p. 1-10, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2019-1239
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstratc: This study aimed to examine the impact of levels of dietary supplementation with fat-soluble vitamins on the production performance and egg quality of laying hens. Three hundred Hy-Line White W-36 laying hens were evaluated from 28 to 44 weeks of age. The birds were allotted to one of six treatments in a randomized block design with 10 replicates with five birds each. Performance and egg quality parameters were evaluated in four 28-day periods. A corn and soybean meal-based basal diet was formulated so as to meet the nutritional requirements of the animals, with the exception of fatsoluble vitamins. The treatments consisted of dietary supplementation with 0%, 33.3%, 66.7%, 100.0%, 133.3% or 166.7% of fat-soluble vitamins (100% supplementation consisted of 7500 IU, 2000 IU, 10 IU and 1.8 mg of vitamins A, D3, E and K per kilogram of diet, respectively). Eggshell weight, shell thickness, shell strength, feed intake, egg weight, feed conversion per egg mass and feed conversion per dozen eggs showed a quadratic response (p≤0.05) to the treatments, whereas egg mass responded linearly. Optimal results were obtained at an average fat-soluble vitamin supplementation level of 109%, which corresponds to 8175 IU of vitamin A, 2180 IU of vitamin D3, 10.9 IU of vitamin E and 1.96 mg of vitamin K per kilogram of diet.
Palavras-Chave:  Casca do ovo; Peso do ovo; Poedeira; Suplementação de vitaminas; White eggs.
Thesagro:  Dieta; Performance.
Thesaurus NAL:  Egg weight.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217768/1/final9539.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21984 - 1UPCAP - DD
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