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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/12/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, H.; SALIBA, E.; GALVANI, D. B.; BOMFIM, M. A. D.; LANA, A. M.; BORGES, A. L.; LANDIM, A.; FACIOLA, A.
Afiliação:  HÉLIO COSTA, Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; ELOISA SALIBRA, Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; ÂNGELA MARIA LANA, Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; ANA LUIZA BORGES, Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; ALINE LANDIM, Vale do Acaraú State University (UVA) - Sobral, CE, Brazil; ANTONIO FACIOLA, Department of Animal Sciences, University of Florida, Gainesville.
Título:  Effects of zinc sulfate or propylene glycol on intake, digestibility, and forage selection by grazing sheep in a semi-arid region during the rainy season.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 9, n. 11, E867, 2019.
DOI:  10.3390/ani9110867
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this study was to determine intake, nutrient availability, and animal selection of major forage species in sheep supplemented with zinc sulfate or propylene glycol in Caatinga-native pastures during the rainy season. Twenty-four mixed Santa Inês sheep, all non-castrated males, with initial weight of 19.3 ± 2.52 kg and 4 ± 0.35 months of age, were distributed in a complete randomized design into three treatments: Control (CT)-concentrate supplemented at 0.7% of body weight; CT + 300 mg of Zn day-1; CT + 2.5 mL of propylene glycol/kg LW0.75·day-1. Measurements were done in four periods during the rainy season, with 28 days of interval between each measurement. Differences were observed in the composition of the ruminal extrusa samples from pastures for crude protein (CP) (192 to 131 g kg-1), in vitro dry matter digestibility (IVDMD) (537 to 441 g kg-1), and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) (468 to 359 g kg-1) in March and June, respectively. There was no effect for treatments, neither for the treatment x period interaction on organic matter (OM), CP, and fibrous fraction intake (p > 0.05). Organic matter intake (OMI) was, on average 23.9% greater in March compared to June. CP intake decreased monthly (p < 0.05). Fibrous fraction intake was greater in March (p < 0.05), with reductions of 34.8, 33.3, and 39.4% in June, respectively, for neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), and cellulose (CEL) fractions. There was no e... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Native pasture; Raça Santa Inês; Ruminal extrusa sample; Selectivity; Supplementary feeding.
Thesagro:  Caatinga.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Feed intake; Forage quality; Mixed grazing; Nutrient availability; Sheep feeding; Tannins.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39393 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H. H. A. Avaliação nutricional de dietas para ovinos com diferentes relações volumoso:concentrado estabelecidos conforme o NRC (1985) e o NRC (2007). 2012. 96 f. Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Estadual Vale do Acaraú, Sobral. Orientador: Marcos Cláudio Pinheiro Rogério (Embrapa Caprinos e Ovinos).
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoUENO, B.; COSTA, H. Doenças causadas por fungos e bactérias. In: ANTUNES, L. E. C.; REISSER JUNIOR, C.; SCHWENGBER, J. E. (Ed.). Morangueiro. Pelotas: Embrapa Clima Temperado: Brasília, DF: Embrapa, 2016. 589 p. p. 413-480
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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3.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; COSTA, H. Principais doenças do morangueiro no Brasil e seu controle. Brasília, DF, Embrapa Hortaliças, 2011. 9 p. il. (Embrapa Hortaliças. Circular Técnica, 96).
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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4.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, N. T. V.; COSTA, H. Controle das doencas da goiabeira. In: ZAMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. do; MONTEIRO, A. J. A.; COSTA, H. (Ed.). Controle de doencas de plantas fruteiras. Vicosa: UFV, 2002. v. 2, p. 1247-1277.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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5.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; BOITEUX, L. S.; COSTA, H. Determinação de espécies e de raças de isolados de Verticillium oriundos de diferentes Estados do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2007. 13 p. (Embrapa Hortaliças. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 31).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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6.Imagem marcado/desmarcadoMORANDI, M. A. B.; COSTA, H. Impacto potencial das mudanças climáticas sobre as doenças do morangueiro no Brasil. In: GHINI, R.; HAMADA, E.; BETTIOL, W. (Ed.). Impactos das mudanças climáticas sobre doenças de importantes culturas no Brasil. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2011. p. 285-304.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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7.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; COSTA. H.; LOPES, C. A. Epidemiologia e manejo do mofo-branco em hortaliças. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2007. 5 p. (Embrapa Hortaliças. Comunicado Técnico, 45).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA FILHO, P. P.; COSTA, H. B. da. Construção de estradas florestais e transporte florestal rodoviário na região amazônica. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1980. 30 p. il. (EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 6).
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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9.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A.; MAFFIA, L. A.; REIS, A.; COSTA, H. Danos causados por patógenos associados a sementes de hortaliças. In: ZAMBOLIM, L. (Ed.). Sementes: qualidade fitossanitária. Viçosa: Universidade Federal de Viçosa: Departamento de Fitopatologia, 2005. p. 163-181.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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10.Imagem marcado/desmarcadoJESUS, I. R. D. de; COSTA, H. G. Role of production engineers in the public sector. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRODUCTION RESEARCH, 22., 2013. Foz do Iguaçu. Anais... Foz do iguaçu, PR: IFPR, 2013.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Solos.
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11.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, M. G.; COSTA, H. M. C.; LIMA, J. D. Estimativa da intensidade da infecção por helmintos em bovinos usando equações de regressão. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 8, n. 6, p. 25-29, 1973. (Veterinária). Título em inglês: Evaluation of the intensity of helminth infection of calves using equations of regression.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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12.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; URBEN, A.; COSTA, H.; BOITEUX, L. S. Estabelecimento e caracterização a nível de raça de uma coleção de isolados de Fusarium oxysporium f. sp. lycopersici. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, ago. 2005. Suplemento 2. CD-ROM. Trabalho apresentado no 45. Congresso Brasileiro de Olericultura, Fortaleza, 2005. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, p. 367, ago. 2005. Suplemento 1.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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13.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; BOITEUX, L. S.; URBEM, A. F.; COSTA, H. Estabelecimento e caracterização a nível de raça de uma coleção de isolados Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2006. 14 p. (Embrapa Hortaliças. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 19).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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14.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; COSTA, H.; BOITEUX, L. S.; LOPES, C. A. First report of Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici race 3 on tomato in Brazil. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 30, n. 4, p. 426-428, jul./ago. 2005.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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15.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H.; VENTURA, J. A.; FERRAO, M. A. G. Mancha manteigosa em Café arabica na Região Serrana do Estado do Espírito Santo. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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16.Imagem marcado/desmarcadoJESUS, I. R. D. de; COSTA, H. G. Interfaces between production engineering and the public affairs: evidences from bibliometric analysis. Scientometrics, v. 105, n. 2, p. 1183-1193, Nov. 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Solos.
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17.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; COSTA, H.; BOITEUX, L. S.; LOPES, C. A. Registro da raça 3 de Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici no Espirito Santo e identificação de genótipos resistentes. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 28, p. 279, ago. 2003. Suplemento. Trabalho apresentado no 36º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2003, Brasília. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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18.Imagem marcado/desmarcadoREIS, A.; BOITEUX, L. S.; COSTA, H.; LOPES, C. A. Resistência quebrada [Tomate]. Cultivar Hortliças e Frutas, Pelotas, v. 6, n. 33, p.10-13, set. 2005.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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19.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H. B. da; COSTA FILHO, P. P. Segurança operacional de exploração florestal mecanizada. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1983. 20 p. il. (EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 42).
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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20.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H. B. da; LOPES, J. do C. A. Rendimento de derruba e extração mecanizada em florestas de terra firme da Amazônia. Silvicultura em São Paulo, São Paulo, v. 16-A, pt. 2, p. 1253-1258, 1982. Edição dos Anais do Congresso Nacional sobre Essências Nativas, 1982, Campos do Jordão.
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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