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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  16/04/2020
Data da última atualização:  01/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANTONELO, D. S.; CÔNSOLO, N. R. B.; GÓMEZ, J. F. M.; BELINE, M.; GOULART, R. S.; CORTE, R. R. P. S.; COLNAGO, L. A.; SCHILLING, M. W.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Metabolite profile and consumer sensory acceptability of meat from lean Nellore and Angus × Nellore crossbreed cattle fed soybean oil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 132, a. 109056, 2020.
Páginas:  1 - 9
ISSN:  0963-9969
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109056
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Angus x nelore; Crossbreeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213409/1/P-Metabolite-profile-and-consumer-sensory-acceptability-of-meat-from-lean.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17525 - 1UPCAP - DDPROCI. 20/0152020/019
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  18/12/2014
Data da última atualização:  18/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  BETTIOL, W.; FORNER, C.; MATTOS, L. P. V.
Afiliação:  WAGNER BETTIOL, CNPMA; CASSIANO FORNER, FCA-UNESP; LILIANA PATRICIA VITAL DE MATTOS, UFLA.
Título:  Development of suppressiveness to Fusarium oxysporum in container media and soil amended with fish emulsion and fish hydrolyzed.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 1044, p. 133-138, 2014. Edição de Proceedings of the VIII International Symposium on Chemical and Non-Chemical Soil and Substrate Disinfestation, Torino (Italy), 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Fusarium wilt is caused by Fusarium oxysporum f. sp. lactucae and F. oxysporum f. sp. lycopersici, which are soilborne fungal pathogens that cause serious losses in lettuce and tomato, respectively. Commercial formulations of container media in Brazil are conducive to these diseases. The incorporation of organic residues to induce suppressiveness in container media is an alternative of control with a sustainable disposal of rural and urban residues. This study aimed to evaluate the potential of fish hydrolyzed (FH) and fish emulsion (FE) to induce suppressiveness against these pathogens in container media. FH was added to the infested substrate with F. oxysporum f. sp. lycopersici at concentrations of 0-50% of the volume of water required to reach the water retention capacity and the mixtures were incubated for 10 days, followed by planting seedlings of tomato. FH reduced the disease incidence and severity in tomato, as well as increased plant growth. For F. oxysporum f. sp. lactucae, FH and FE inhibited microconidia germination in >88 and >83%, in the concentrations of ?10 and ?20%, respectively, in the substrate. We concluded that FE and FH induced suppressiveness in the substrate to these soilborne fungi pathogens.
Palavras-Chave:  Soil suppressiveness.
Thesagro:  Alface; Controle biológico; Fusarium oxysporum; Murcha de fusarium; Peixe; Resíduo orgânico; Tomate.
Thesaurus NAL:  Biofertilizers; Biological control; Fusarium wilt; Lettuce; Organic matter; Tomatoes.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA13282 - 1UPCAP - DD
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