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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/10/2013
Data da última atualização:  03/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; MIQUELOTO, A.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A.; SILVEIRA, J. P. G.; CORRÊA, T. R.
Afiliação:  CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, Universidade do Estado de Santa Catarina; AQUIDAUANA MIQUELOTO, Universidade do Estado de Santa Catarina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CRISTIANO ANDRÉ STEFFENS, Universidade do Estado de Santa Catarina; JOÃO PAULO GENEROSO SILVEIRA, Universidade do Estado de Santa Catarina; THAIS ROSELI CORRÊA, Universidade do Estado de Santa Catarina.
Título:  Fruit sampling methods to quantify calcium and magnesium contents to predict bitter pit development in Fuji apple: A multivariate approach.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 157, p. 19-23, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bitter pit (BP) is a physiological disorder in apple commonly associated with high Mg/Ca ratio in fruit tissue. This work was carried out to identify the best fruit tissue sampling method for Ca and Mg assessment to discriminate ?Fuji? apples regarding the occurrence of BP. After six months under controlled atmosphere storage (2.0 kPa O2 + 0.5 kPa CO2, at 0.5 ?C/90?95% RH), fruit without or with BP were submitted to Ca and Mg analysis (mg kg?1 of fresh weight) in the total fraction (TF) of peel + flesh, and in the TF and soluble fraction (SF) of flesh or peel tissues. For the peel + flesh, a wedge-shaped segment was cut longitudinally from the fruit (with 1 cm wide at the equatorial region), discarding the core tissue. For individual sampling of the peel (thickness of 0?2 mm) or flesh (thickness of 2?8 mm), the fruit were cut along the equatorial region, so that only the distal end was used. In this portion of the fruit, Ca and Mg contents were higher in the peel than in the flesh in the TF, and lower in the peel than in the flesh in the SF, while the Mg/Ca ratios in TF and SF fractions were higher in the flesh than in the peel, regardless the occurrence of BP. Calcium and Mg contents in the SF relative to the TF were very low in both peel and flesh tissues. Calcium in the SF represented 0.36% and 2.79% of its content in the TF for peel and flesh, respectively. Magnesium content in the SF represented 0.70% and 3.74% of that in the TF for peel and flesh, respectively. Fruit w... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise multivariada; Apple; Composição mineral; Desordem fisiológica; Metodologia de amostragem; Ppp.
Thesagro:  Cálcio; Fisiologia; Magnésio.
Thesaurus Nal:  bitter pit.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA50854 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  27/08/1999
Data da última atualização:  27/08/1999
Autoria:  SOUZA, A. F.; LOPES, J. F.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Competicao de cultivares de batata-doce Ipomoea batatas Poir, no Distrito Federal.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 19., 1979, Florianopolis, SC. Resumos... Florianopolis: EMPASC, 1979.
Volume:  v.1.
Páginas:  p.31.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Batata-doce; Brasil; Brasilia; Competiton; Distrito Federal; Productivity.
Thesagro:  Cerrado; Competição de Variedade; Ipomoea Batatas; Produtividade.
Thesaurus NAL:  Brazil; sweet potatoes; varieties.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH16432 - 1UPCPL - --635C749r1979.111
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