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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja.
Data corrente:  28/02/1991
Data da última atualização:  16/06/2000
Autoria:  CORREA, M. A. S.
Título:  Some aspects of seed maturation in bahiagrass (Paspalum notatum Flugge).
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Mississippi State: Mississippi State University, 1974.
Páginas:  44p.
Idioma:  Inglês
Notas:  M.Sc. Thesis.
Conteúdo:  The development and maturation of Pensacola bahiagrass (Paspalum notatum Flugge) seed were studied during the 1973 growing season at Mississippi State, Mississippi. Measurements of dry weight, moisture content, germination potencial, and seedling dry weight were made with seed harvested at two-day intervals. An additional study was undertaken to determine the magnitude of seed shattering in Pensacola bahiagrass and relate its progress to the various stages of seed development. Another purpose of this study was to compare seed which shattered at different intervals with the unshattered ones, for possible diferences in seed characteristics. Six days after anthesis, Pensacola bahiagrass seed were capable of germination in the laboratory, however, when planted in the greenhouse, germination would occur only in those seed harvested eight days after anthesis or later. A peak of 94.5 percent germination was observed in those seed harvested at fourteen days after anthesis. Maximum dry weight and vigor of bahiagrass seed was obtained approximately sixteen days after anthesis at a moisture content of about 29 percent. Seed shattering began and was most severe (60 percent of the total shattered seed) fourteen days after complete raceme exertion, and twenty-two days later, about 36 percent of the seed produced had shattered. Climatic conditions play an important role in seed shattering progress. This was demonstrated by the fact that high rates of seed shattering were always associated ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Capim Bahia; Forrageira; Maturation; Paspalum natatum; Paspalum notatum Flugge; Seed.
Thesagro:  Maturação; Pastagem; Semente.
Thesaurus Nal:  seed maturation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC2637 - 1ADDTS - PPT689/74CORT689/74
CNPSO17620 - 1ADDTS - --39/7439/74
CPACT2273 - 1ADDTS - --002021974.00202
CPATSA24267 - 1ADDTS - PP33/19741974.00033
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1.Imagem marcado/desmarcadoCORREA, C. M. de A.; CORREA, M. A.; NASCIMENTO, J. N. do; NASCIMENTO, S. R. do; OLIVEIRA, H. N. de. Avaliação da produtividade do feijão-caupi, Vigns unguiculata, em Aquidauana, MS. In: SEMANA AGRONÔMICA, 6.; ENCONTRO TÉCNICO-CIENTÍFICO, 1., 2009, Aquidauana. [Resumos...]. Aquidauana: UEMS, 2009. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, M. A. de O.; FRONZA, V.; SOARES SOBRINHO, J.; PEREIRA, P. R. V. da S.; MARSARO JUNIOR, A. L.; LAU, D. Trigo (Triticum aestivum L.). In: PAULA JÚNIOR, T. J. de; VENZON, M. (Ed.). 101 culturas: manual de tecnologias agrícolas. 2. ed. rev. atual. Belo Horizonte: EPAMIG, 2019. Cap. 99, p. 881-889.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, G. B. R.; ASSIS, R. P.; PEREIRA, J. A. S.; CARVALHO, F. A.; SOARES, C. P.; BRUNETTI, I. L.; ISAAC, V. L. B.; RIBEIRO, P. R. V.; ZOCOLO, G. J.; CORRÊA, M. A.; SANTOS, A. G. DOS. Scavenging activity on reactive oxygen species with biological relevance by Varronia curassavica. Orbital: the Electronic Journal of Chemistry, v. 15, n. 2, p. 111-117, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Soja.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, A. C. C. M. de; ODA, F. B.; ALMEIDA-CINCOTTO, M.G.J.; DAVANÇO, M. G.; CHIARI-ANDRÉO, B.G.; CICARELLI, R. M. B.; PECCININI, R. G.; ZOCOLO, G. J.; RIBEIRO, P. R. V.; CORRÊA, M. A.; ISAAC, V. L. B.; SANTOS, A. G. Green coffee seed residue: A sustainable source of antioxidant compounds. Food Chemistry, v. 246, p. 48-57, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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