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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/10/2017
Data da última atualização:  17/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CALDAS, T. W.; MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; MATTOS, G. N.; BRIGIDA, A. I. S.; CONTE-JUNIOR, C. A.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V.
Afiliação:  Thais W. Caldas, UFRRJ; Karen E. L. Mazza, UFRJ; Aline S. C. Teles, UFRJ; Gabriela N. Mattos, UFRRJ; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; Carlos A. Conte-Junior, UFF; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Phenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops & Products, v. 111, p. 86-91, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin.
Palavras-Chave:  Antioxidant capacity; Mechanical agitation; Microwave; Phenolic compunds; Ultrasound.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
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Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13819 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  12/08/1997
Data da última atualização:  18/07/2008
Autoria:  CAMPINHOS, E. N.; BERTOLUCCI, F. L.; ALFENAS, A. C.; GRATTAPAGLIA, D.
Afiliação:  EMBRAPA-CENARGEN.
Título:  Padroes de estabilidade de expressao de Qtls para crescimento em altura em Eucalyptus grandis.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Recursos Geneticos e Biotecnologia. (Brasilia, DF). Talento estudantil do CENARGEN, 1996: resumos do trabalhos. Brasilia, 1996. p.36-37. (Embrapa-CENARGEN. Documentos, 21).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Expressao; Growth; Qtls; Qtls expression.
Thesagro:  Crescimento; Eucalyptus Grandis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/10387/1/tales1996.pdf
https://www.cenargen.embrapa.br/publica/talento/tales1996.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN10387 - 1UMTRA - --575.1E53t4571
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