Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/12/2003
Data da última atualização:  24/12/2003
Autoria:  COELHO, C. N.
Título:  O Brasil e o novo modelo de desenvolvimento da China.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, ano 5, nº 2 , p. 37-58, Abr./Maio/Jun. 1996.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho tem justamente como objetivo central mostrar e analisar todos os aspectos relacionados com o recente surto de desenvolvimento chinês e identificar áreas, segmentos e ações de política econômica que eventualmente possam interessar ao Brasil.
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesagro:  Comércio; Desenvolvimento econômico; Mercado; Política econômica.
Thesaurus Nal:  China.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE25432 - 1ADDAP - --338.105R454
CNPC23715 - 1ADDAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  30/03/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  FREITAS, A. J. de; SOUZA, N. L. V. S.; SILVA, K. F. e; SANTOS, V. W. R. dos; VALENTE, I. L.; DIAS, M. V.; MARCONCINI, J. M.; MORI, F. A.
Afiliação:  JOSE MANOEL MARCONCINI, CNPDIA.
Título:  Production and characterization of thin films based on soy protein isolate with kraft lignin and tannins obtained by casting.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Science, v. 1, n. 2, 2022.
Páginas:  28-45
ISSN:  2764-3417
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In the present study, soy protein isolate (SPI) multifunctional bioplastics were prepared by casting, with the addition of tannins extracted from Stryphnodendron adstringens and kraft lignin. The films were obtained through biopolymer composites and blends method, prepared at three pHs (8.5, 9.5 and 10.5) and characterized by thermochemical studies, Fourier-transform infrared spectroscopy, scanning electron microscopy, water vapor permeability (WVP), antioxidant activity, water contact angle, surface energy, wettability, and mechanical tests. The composites presented better results when compared to the blend and control films, respectively, in the polarity, hydrophobicity, WVP and especially in the antioxidant activity tests.Nevertheless, no significant difference between the samples was noticed in the thermochemical and spectroscopic studies. The results presented the potential of the composites to produce SPI biopolymers with tannins and kraft lignin, leading to the development of multifunctional materials as an alternative for sustainable packaging.
Palavras-Chave:  Casting technique; Composite and blend; Kraft Lignin.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233119/1/P-Production-and-characterization-of-thin-films-based-on-soy-protein.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17970 - 1UPCAP - DDPROCI.22/322022/34
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional