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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/12/2019
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DALTRO, D. DOS S.; PADILHA, A. H.; GAMA, L. T. DA; SILVA, M. V. G. B.; PANETTO, J. C. do C.; MACHADO, J. D.; BRACCINI NETO, J.; COBUCI, J. A.
Afiliação:  DARLENE DOS SANTOS DALTRO; ALESSANDRO HAIDUCK PADILHA; LUÍS TELO DA GAMA; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; JULIANA DEMENTSHUK MACHADO; JOSÉ BRACCINI NETO; JAIME ARAUJO COBUCI.
Título:  Heterosis in the components of lactation curves of Girolando cows.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Italian Journal of Animal Science, v. 18, n. 1, p. 267-278, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1080/1828051X.2018.1507627
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the effect of heterosis on the lactation curve components of Girolando cattle obtained by fitting different mathematical models. Data consisted of 258,891 test day milk yield records of the first lactation from 37,965 cows of Minas Gerais State (Brazil) between 1998 and 2014. Those cows were from the Holstein breed (H), Gyr breed (G) and six genetic cross-breedings of Holstein × Gyr, (1/4H, 3/4G (1/4H); 3/8H, 5/8G (3/8H); 1/2H, 1/2G (1/2H), 5/8H, 3/8G (5/8H); 3/4H, 1/4G (3/4H); 7/8H, 1/8G (7/8H)), which is officially named as Girolando breed in Brazil. The Wood’s linear model (WDlin), Wood’s non-linear model (WDnlin), Wilmink’s model (WL) and Ali and Schaeffer’s model (ASH) were used for estimating the peak milk yield (PY), time to peak yield (PT), 305-day milk yield (TMY) and four different persistency measures (P, P2:1, P3:1 and P3:2). Regardless of the fitted model, the highest estimates of PY and TMY were for the H group. The heterosis effect was significant (p < .001) for TMY and all components of the lactation curve, except for P2:1. Girolando cattle presented a heterosis effect of 12.30% and 13.03% for PY and TMY, respectively. The magnitude of heterosis effect was larger for PT (24.18%), whereas the different persistency measures presented the smallest magnitude of heterosis values. The producers may use the different genetic groups to benefit from the heterosis mainly for the time to peak, peak yield and 305-day milk yield... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cross-breeding; Persistency of lactation.
Thesaurus Nal:  Dairy cows; Mathematical models.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24910 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  16/03/2017
Data da última atualização:  20/03/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DIAS, N. M.; SOUZA, C. de F.; SOUZA, T. de S.; OLIVEIRA, K. R. de; FERREIRA, W. P. M.
Afiliação:  NERIAMARA MARTINS DIAS; CECÍLIA DE FÁTIMA SOUZA; THALLITA DE SOUSA FERREIRA; KARINE RABELO DE OLIVEIRA; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, SAPC.
Título:  Potencial de redução de sólidos em dejetos de codornas em co-digestão com água residuária de café.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  IN: SIMPÓSIO DE INTEGRAÇÃO ACADÊMICA, 2016. Viçosa, 2016. Fome e Abundância: um paradoxo brasileiro? Trabalhos... Viçosa: UFV, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com o desenvolvimento da agricultura brasileira, verifica-se aumento considerável no volume de resíduos, que incorretamente manejados tornam-se motivo de preocupação em meio à crise ambiental atual. Dessa forma, manejar adequadamente esses materiais é alternativa para redução do seu potencial poluidor. Nesse contexto, considerando a aplicabilidade da digestão anaeróbia, conduzida em biodigestores, o objetivo do presente trabalho foi avaliar a eficiência de remoção de sólidos presentes em substrato de dejetos de codorna em co-digestão com água residuária de café (ARC). O experimento foi realizado no Laboratório de Digestão Anaeróbia do Departamento de Engenharia Agrícola da Universidade Federal de Viçosa. Foram utilizados nove biodigestores de bancada com capacidade útil de dois litros, dotados de sistema de aquecimento do substrato por meio de resistência elétrica em água de imersão, à temperatura de 35°C, controlada por termostato.
Thesagro:  Biodigestor; Café; Digestão anaeróbia; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1140 - 1UPCRA - DD
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