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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  13/02/2015
Data da última atualização:  13/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, G. B.; SEVEGNAGO, R. P.; CHUD, T. C. S.; LEDUR, M. C.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; MUNARI, D. P.
Afiliação:  GUILHERME B. NASCIMENTO, UNESP; RODRIGO PELICIONI SAVEGNAGO, UNESP; UNESP; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; ELSIO ANTONIO PEREIRA DE FIGUEIREDO, CNPSA; DANÍSIO PRADO MUNARI, UNESP.
Título:  Genetic parameter estimates and principal component analysis on performance and carcass traits of a terminal pig sire line.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Agriculturae Scandinavica, Section A , 4 sept. 2014.
DOI:  10.1080/09064702.2014.950322
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to estimate genetic parameters for five traits related to erformance and carcass in a terminal pig sire line using multitrait (MUV) and reduced rank animal models, and to analyze the relationship between the breeding values (EBVs) of the traits using genetic principal component analysis (PCA) applied directly on the mixed model equations (onestep PCA) and on the EBVs obtained using the MUV (two-step PCA). The heritabilities were very similar using both procedures ranged from 0.032 ± 0.014 for feed conversion to 0.102 ± 0.029 for lean meat. Except for some differences in the heritability for feed conversion ratio, the heritability estimates were remarkably similar using One-step PCA or MUV. The genetic correlations obtained using One-Step PCA were more reliable due to their lower standard errors compared to those obtained using MUV. The one-step PCA had better fit than MUV and could reduce the time computing due to the reduction of the additive genetic matrix.
Palavras-Chave:  Análise multivariada; Herança genética; Qualidade da carne.
Thesagro:  Carcaça; Genética animal; Método estatístico; Suíno.
Thesaurus Nal:  Animal fats and oils; Backfat; bacon; Breeding value; Carcass composition; Genetic correlation; Heritability; Multivariate analysis; Sire evaluation; Swine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA19881 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/03/2012
Data da última atualização:  23/04/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DROVAL, A. A.; PRUDENCIO, S. H.; BENASSI, V. T.; ROSSA, A.; PAIAO, F. G.; SHIMOKOMAKI, M.
Afiliação:  UEL; SANDRA HELENA PRUDENCIO, UEL; VERA DE TOLEDO BENASSI, CNPSO; UEL; UEL; MASSAMI SHIMOKOMAKI, UEL.
Título:  Brazilian citizen and consumer attitudes an preferences regarding broiler breast PSE meat.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 5Y., 2011, Ghent. Abstracts... Ghent: Belgian Association of Meat Science, 2011.
Páginas:  p. 78.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Tecnologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55987/1/brazilian.benassi.cong.belga.2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO32905 - 1UPCRA - CDCD 303
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