Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  14/09/2015
Data da última atualização:  16/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NOGUEIRA, G. F.; PIO, L. A. S.; PASQUAL, M.; AMARAL, A. L. do; CHERWINSKI-PEREIRA, J. E.
Afiliação:  GABRIELA FERREIRA NOGUEIRA; LEILA APARECIDA SALLES PIO, UFLA; MOACIR PASQUAL, UFLA; ADRIANE LEITE DO AMARAL, CPATC; JONNY EVERSON SCHERWINSKI PEREIRA, CENARGEN.
Título:  An approach on the in vitro maintenance of sugarcane with views for conservation and monitoring of plant nuclear DNA contents via flow cytometry.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In Vitro Cellular & Developmental Biology. Plant, v. 51, p. 220-230, 2015.
DOI:  10.1007/s11627-014-9660-y
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In vitro conservation techniques can be utilized for germplasm maintenance. However, few reports on the in vitro conservation of sugarcane species are present in the literature. The objective of this study was to subject sugarcane plants to in vitro under minimal growth conditions and to evaluate the survival, regeneration, and the monitoring of nuclear DNA content levels of the plants. Shoots from 10 sugarcane varie-ties (Saccharum spp.) were introduced into two media: MC1, consisting of half-strength Murashige and Skoog (MS) salts and 3% sorbitol, or MC2, similar to the first formulation, but additionally supplemented with 3.8 ?Mabscisicacid(ABA).
Thesagro:  Cana de açúcar.
Thesaurus Nal:  Flow cytometry; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179938/1/Nogueira2015-Article-AnApproachOnTheInVitroMaintena.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN35941 - 1UPCAP - DDSP 20728SP 20728
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  01/08/2008
Data da última atualização:  15/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PINTO, G. A. S.; HONORATO, T. L.; RABELO, M. C.; GONÇALVES, L. R. B.; RODRIGUES, S.
Afiliação:  Gustavo Adolfo Saavedra Pinto, CNPAT; Talita Lopes Honorato, UFC; Maria Cristiane Rabelo, UFC; Luciana Rocha Barros Gonçalves, UFC; Sueli Rodrigues, UFC.
Título:  Fermentation of cashew apple juice to produce high added value products.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  World Journal of Microbiology and Biotechnology, Netherlands. v.23, p.1409 - 1415, 2007.
Idioma:  Inglês
Thesaurus NAL:  apple juice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT10514 - 1UPCAP - PPSP 041702008.04170
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional