Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/06/1997
Data da última atualização:  28/11/2014
Autoria:  CHEN, C-T; CHANG, S-Y.
Título:  Relationship between royal jelly production and number of queen cups in the honey bee, Apis mellifera L.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  Bee Science, v. 3, n. 1, p. 44-49, 1993.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of different numbers of queen cell cups on royal jelly production at 2 and 3 days after grafting was determined. Queenright colonies of a selected Apis mellifera L. stock (20.000 bees/7-frame colony) were provided 64, 96, 128, 160, and 192 golden-yellow plastic cups at 2-day royal jelly production trials in March, or 60, 102, 136, 170, and 204 cups at 3-day royal jelly production trials in July. Mean weight of royal jelly/cup decreased with increasing number of cups at both royal jelly production trials. Total production was 153 mg/cup higher at 3-day postgraft than at 2-day (553.1 +- 79,1 mg vs. 399,5 +- 52.1 mg). Mean royal jelly production from 3-day grafts was 562 mg/cup (+- 30.6 mg) in this study, whereas most commercial production ranges from300 to 350 mg/cup using 96-160 cups in 7-frame colony. The weights of royal jelly/cup produced from 102, 136 or 170 cups at 3-day postgraft were not significantly different (p > 0.05). Significantly more royal jelly was produced with 68 queen cups/colony; however, the overfilled cups caused the uncapping process to puncture the larvae and contaminate the royal jelly. Economic analysis of our labor and production data indicates that 102 queen crups (3 cup bars) is the most efficient number of queen cups to use for royal jelly production in 7-frame colonies.
Palavras-Chave:  Bee; Honey bee; Queen cup.
Thesagro:  Abelha; Apis Mellifera; Geléia Real.
Thesaurus Nal:  royal jelly.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN2027 - 1ADCSP - PPS 3043003043
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/12/2018
Data da última atualização:  06/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GODOY, R. L. de O.; GOUVÊA, A. C. M. S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; BORGUINI, R. G.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; PACHECO, S.; JESUS, M. S. C. de; LEAL, N. M.
Afiliação:  RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; A. C. M. S. Gouvêa, UFRRJ; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; N. M. Leal, UFRRJ.
Título:  Use of the ion exchange cartridge in the separation of the anthocyanin fraction from the other flavonoids present in the jamelão peel powder
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 1.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas, SP. Food design and health nutrition. Campinas: UNICAMP, 2018. Não paginado.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster. 22nd and 23rd November 2018. ICBC.
Palavras-Chave:  Laricitrin-3-O-glucoronide; UPLC-MS/MS and cation exchange cartridge.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188972/1/Resumo-ICBC-jamelao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14336 - 1UPCRA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional