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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  21/12/2018
Data da última atualização:  24/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, D. S.; TERRY, S. A.; RIBEIRO, R. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CORRÊA, P. S.; ABDALLA, A. L.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V.
Afiliação:  DANIELLE S. FREITAS, UFSJ; STEPHANIE A. TERRY, University of Sydney, Sydney, Australia; RAFAEL S. RIBEIRO, UFSJ; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; PATRICIA S. CORRÊA, USP; ADIBE L. ABDALLA, USP; ROGÉRIO M. MAURÍCIO, UFSJ; ALEXANDRE V. CHAVES, University of Sydney, Sydney, Australia.
Título:  Unconventional vegetable oils for a reduction of methanogenesis and modulation of ruminal fermentation.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Veterinary Science, v. 5, article 201, 2018.
Páginas:  9 p.
DOI:  10.3389/fvets.2018.00201
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the use of vegetable oils from plants grown in Brazil, first using the in vitro batch culture, and then evaluating the oil with methane (CH4) reducing potential in an in vivo experiment. The in vitro experiment was conducted as a completely randomized design using the seven contrasting oils. Treatments consisted of a control and 3 increasing concentrations (0, 1, 2, and 5% v/v) of oil added to a tifton 85 hay samples. All vegetable oils linearly decreased (P < 0.01) gas production after 24 h of incubation, with the greatest reduction when 5% of oil was included into the diet. Açaí and buriti had no effect of CH4 (% or mL/g DM incubated) however carrot, macaúba, basil, passionflower, and pequi oil all linearly decreased (P < 0.01) CH4 production with increasing inclusion rate of oil. Pequi oil resulted in the largest decrease in CH4 production (mL/g DM incubated) after 24 h of in vitro incubation. The objective of the in vivo experiment was to evaluate the effects of pequi oil on nutrient digestibility, CH4 production, and rumen fermentation parameters in wethers fed a hay-based diet. The experiment was conducted as a 2 × 2 Latin Square design using 4 Dorper wethers (63.4 ± 1.46 kg body weight). There were 2 experimental periods of 21 d each, with d 1?14 used for diet adaptation and d 15?21 for measurements and collections. The treatments consisted of a control diet and pequi oil fed at 70 g per animal per day. The addition of pequi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cerrado biome; Exotic oils; In vitro.
Thesaurus Nal:  Methane; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189260/1/Artigo-Frontiers-in-Microb-LuizG-Unconventional.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24388 - 1UPCAP - DD
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21.Imagem marcado/desmarcadoLINS, T. O. J. D'A.; TERRY, S. A.; SILVA, R. R.; PEREIRA, L. G. R.; JANCEWICZ, L. J.; HE, M. L.; WANG, Y.; McALLISTER, T. A.; CHAVES, A. V. Effects of the inclusion of Moringa oleifera seed on rumen fermentation and methane production in a beef cattle diet using the rumen simulation technique (Rusitec). Animal, v. 13, n. 2, p. 283-291, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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22.Imagem marcado/desmarcadoMATA E SILVA, B. C.; LOPES, F. C. F.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MORENZ, M. J. F.; MARTINS, C. E.; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Effect of sunflower oil supplementation on methane emissions of dairy cows grazing Urochloa brizantha cv. marandu. Animal Production Science, v. 57, n. 7, p. 1431-1436, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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23.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, A. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; TEIXEIRA, A. M.; PACIULLO, D. S. C.; JAYME, D. G.; MACHADO, F. S.; GOMIDE, C. A. de M.; CAMPOS, M. M.; CHAVES, A. V.; GONÇALVES, L. C. Pasture productivity and quality of Urochloa brizantha cultivar Marandu evaluated at two grazing intervals and their impact on milk production. Animal Production Science, v. 57, n. 7, p. 1384-1391, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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24.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA FILHO, C. A. A.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; FERREIRA, A. L.; AZEVÊDO, J. A. G.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V.; SILVA, C. F. P. G. Performance, heat production and methane emission in dairy heifers under different nutritional plans In: ADSA ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2015, Orlando. Proceedings... Orlando: ADSA: ASAS, 2015.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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25.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, B. C. Da M. e; LOPES, F. C. F.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MORENZ, M. J. F.; MARTINS, C. E.; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Sunflower oil supplementation decreased over 21% of methane emission from Holstein x Gyr lactating dairy cows grazing tropical grass. In: AUSTRALASIAN DAIRY SCIENCE SYMPOSIUM, 7., 2016, Sydney. Proceedings... Sydney: University of Sydney, 2016.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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26.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, D. S.; TERRY, S. A.; RIBEIRO, R. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CORRÊA, P. S.; ABDALLA, A. L.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Unconventional vegetable oils for a reduction of methanogenesis and modulation of ruminal fermentation. Frontiers in Veterinary Science, v. 5, article 201, 2018. 9 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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27.Imagem marcado/desmarcadoSILVEIRA, S. R.; TERRY, S. A.; BIFFIN, T. E.; MAURÍCIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, A. L.; RIBEIRO, R. S.; SACRAMENTO, J. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; GAMA, M. A. S. da; CHAVES, A. V. Replacement of soybean meal with soybean cake reduces methane emissions in dairy cows and an assessment of a face-mask technique for methane measurement. Frontiers in Veterinary Science, v. 6, article 295, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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28.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, R. S.; TERRY, S. A.; SACRAMENTO, J. P.; SILVEIRA, S. R. e; BENTO, C. B. P.; SILVA, E. F. da; MANTOVANI, H. C.; GAMA, M. A. S. da; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Tithonia diversifolia as a supplementary feed for dairy cows. PLoS ONE, v. 11, n. 12, e0165751, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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29.Imagem marcado/desmarcadoVAN LINGEN, H. J.; NIU, M.; KEBREAB, E.; FILHO VALADARES, S. C.; ROOKE, J. A.; DUTHIE, C. A.; SCHWARM, A.; KREUZER, M.; HYND, P. I.; CAETANO, M.; EUGÈNE, M.; MARTIN, C.; MCGEE, M.; O’KIELY; HÜNERBERG, M.; MCALLISTER, T. A.; BERCHIELLI, T. T.; MESSANA, J. D.; PEIREN, N.; CHAVES, A. V.; CHARMLEYN; COLE. N. A.; HALES, K. E.; LEE, S. S.; BERNDT, A.; REYNOLDS, C. K.; CROMPTON, L. A.; BAYAT, A. R.; YÁÑEZ-RUIZ, D. R.; YU, Z.; BANNINK, A.; DIJKSTRA, J.; CASPER, D. P.; HRISTOV, A. N. Prediction of enteric methane production, yield and intensity of beef cattle using an intercontinental database. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 283, 106575, nov. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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