Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/08/2014
Data da última atualização:  26/08/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, T. M.; VOLTOLINI, T. V.; ANGELOTTI, F.; AIDAR, S. de T.; CHAVES, A. R. de M.
Afiliação:  ROBERTA MACHADO SANTOS, Universidade Federal de Feira de Santana; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; SAULO DE TARSO AIDAR, CPATSA; AGNALDO RODRIGUES DE MELO CHAVES, CPATSA.
Título:  Productive and morphogenetic responses of buffel grass at different air temperatures and CO2 concentrations.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 43, n. 8, p. 404-409, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the present trial was to evaluate the productive and morphogenetic characteristics of buffel grass subjected to different air temperatures and CO2 concentrations. Three cultivars of buffel grass (Biloela, Aridus and West Australian) were compared. Cultivars were grown in growth chambers at three temperatures (day/night): 26/20, 29/23, and 32/26 °C, combined with two concentrations of CO2: 370 and 550 ?mol mol?1. The experimental design was completely randomized, in a 3 × 3 × 2 factorial arrangement with three replications. There were interactions between buffel grass cultivars and air temperatures on leaf elongation rate (LER), leaf appearance rate (LAR), leaf lifespan (LL) and senescence rate (SR), whereas cultivars vs. carbon dioxide concentration affected forage mass (FM), root mass (RM), shoot/root ratio, LL and SR. Leaf elongation rate and SR were higher as the air temperature was raised. Increasing air temperature also promoted an increase in LAR, except for West Australian. High CO2 concentration provided greater SR of plants, except for Biloela. Cultivar West Australian had higher FM in relation to Biloela and Aridus when the CO2 concentration was increased to 550 ?mol mol?1. West Australian was the only cultivar that responded with more forage mass when it was exposed to higher carbon dioxide concentrations, whereas Aridus had depression in forage mass. The increase in air temperatures affects morphogenetic responses of buffel grass, accelerating it... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aridus; Biloela; Mudanças Climáticas; Pasture; West Australian.
Thesagro:  Capim buffel; Cenchrus ciliaris; Dióxido de carbono; Pastagem; Variedade.
Thesaurus Nal:  Carbon dioxide; Climate change.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107284/1/Agnaldo-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA53280 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  04/09/2013
Data da última atualização:  20/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, M. C.; CERESER, N. D.; SOUZA, V. de; VOLOSKI, L. S.
Afiliação:  MÔNICA COSTA OLIVEIRA, Pós-graduanda - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP) - Jaboticabal, SP.; NATACHA DEBONI CERESER, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, RS; VIVIANE DE SOUZA, CNPC; LIÉGE SCHÜTZ VOLOSKI, Pós-graduação -Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, RS.
Título:  Avaliação microbiológica de queijo Minas Frescal de produção artesanal e risco de veiculação de patógenos.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Higiene Alimentar, v. 27, n. 218/219, p. 2741-2744, mar./abr. 2013.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos resumos do VI Congresso Latinoamericano e XII Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, II Encontro Nacional de Vigilância das Zoonoses, IV Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, Gramado, abr. 2013.
Conteúdo:  [Microbiological evaluation in Handmade Minas Frescal cheese and risk of transmission pathogens].
Palavras-Chave:  Cheese; Coliformes fecais; Contaminação fecal; Microorganismo; Produção artesanal; Produto derivado de leite; Psicrotrofico; Queijo artesanal; Queijo minas frescal.
Thesagro:  Coliforme; Higiene de alimento; Microbiologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Coliform bacteria; Food contamination.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89072/1/AAC-Avaliacao-microbiologica.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27481 - 1UPCAA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional