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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/07/2018 |
Data da última atualização: |
05/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, S. D. P. da; CAVALCANTE, M. Z. B.; SOUZA, G. P.; OLIVEIRA, T. S.; LIMA, R. da R.; CHAVES, A. R. de M. |
Afiliação: |
SHEILA DANIELLA PEREIRA DA SILVA, UNIVASF; MÁRKILLA ZUNETE BECKMANN CAVALCANTE, UNIVASF; GRACIELLE PEIXOTO DE SOUZA, UNIVASF; THAIS SILVA DE OLIVEIRA, UNIVASF; RAYLLA DA ROCHA LIMA, UNIVASF; AGNALDO RODRIGUES DE MELO CHAVES, CPATSA. |
Título: |
Growth of ornamental sunflowers in two growing seasons under semiarid conditions. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Emirates Journal of Food and Agriculture, v. 30, n. 5, p. 381-388, 2018. |
DOI: |
10.9755/ejfa.2018.v30.i5.1681 |
Idioma: |
Italiano |
Conteúdo: |
Sunflower is considered a temperate zone crop but it can perform well under varying climate conditions. In this context, the aim of this study was to evaluate the growth of ornamental sunflower cultivars for cutting in two growing seasons in semiarid conditions. Sunflowers cultivars were sown in a randomized complete design in a split plot system, with four blocks. Six cultivars were evaluated (?Bonito de outono sortido?, ?Sol noturno?, ?Sol vermelho?, ?Jardim amarelo alto?, ?Sunflower F1 sunbright supreme? and ?Sunflower F1 vincents choice?) in the main plots and two growing seasons in the subplots (GS1 ? hot weather and GS2 ? mild weather). Plant emergence percentage, plant height, stem diameter, number of leaves and internal inflorescence diameter were significant affected both by sunflowers cultivars and growing seasons. Emergence speed index and external inflorescence diameter were significantly affected by the interaction of cultivars and growing seasons. The obtained results indicated ?Sol vermelho? for cultivation in growing seasons with mild temperatures (GS2) and ?Sunflower F1 vincents choice? recommended for both growing seasons with mild climatic (GS2) and in warmer conditions (GS1). Although all other cultivars studied have not been indicated immediately, they may be considered for cultivation, but more studies are necessary for better acclimatization. |
Palavras-Chave: |
Semiárido. |
Thesagro: |
Girassol; Planta Ornamental. |
Thesaurus Nal: |
Helianthus; Ornamental plants; Sunflower hulls; Sunflower oil. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179427/1/Agnaldo-2018.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/04/2021 |
Data da última atualização: |
22/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, K. F.; FRANCISCO, V. C.; OKUMURA, F.; GODOY, R.; NASSU, R. T. |
Afiliação: |
KALISA FERNANDA SILVA, UNICEP; VANESSA CRISTINA FRANCISCO, UNESP; FABIANO OKUMURA, CPPSE; RODOLFO GODOY, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE. |
Título: |
Aceitação sensorial de Feijão Guandu (Cajanus cajan (L.) Millsp) destinado à alimentação humana. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. |
Páginas: |
p.19. |
Série: |
(Embrapa Instrumentação. Documentos, 71). |
ISSN: |
1518-7179 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O feijão guandu (Cajanus cajan (L.) Millsp) é consumido principalmente no Nordeste brasileiro, ao passo que nas outras regiões do Brasil seu uso na alimentação humana é incipiente. Apresenta grãos altamente protéicos, além de exibir rusticidade e adaptabilidade à maior parte das regiões brasileiras, podendo ser um alimento farto e barato. Para o lançamento de novas cultivares de feijões é importante o estudo de características requeridas pelos consumidores, bem como a aceitação dos mesmos em relação aos novos produtos. |
Palavras-Chave: |
Check All That Apply; Intenção de compra; Pulses. |
Thesagro: |
Cocção; Consumidor. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222650/1/AceitacaoSensorialFeijao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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