Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/11/2021
Data da última atualização:  22/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALMEIDA, V. V.; SILVA, J. P. M.; SCHINCKEL, A. P.; MEIRA, A. N.; MOREIRA, G. C. M.; GOMES, J. D.; POLETI, M. D.; DARGELIO, M. D. B.; PATINHO, I.; CONTRERAS-CASTILLO, C. J.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; REECY, J. M.; KOLTES, D.; SERÃO, N. V. L.; REGITANO, L. C. de A.; FUKUMASU, H.; BRUSTOLINI, A. P. L.; ALENCAR, S. M.; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M.
Afiliação:  V. V. ALMEIDA, UFG; J. P. M. SILVA, USP; A. P. SCHINCKEL, Purdue University; A. N. MEIRA, USP; G. C. M. MOREIRA, University of Liège; J. D. GOMES, USP; M. D. POLETI, USP; M. D. B. DARGELIO, USP; I. PATINHO, USP; C. J. CONTRERAS-CASTILLO, USP; L. L. COUTINHO, USP; G. B. MOURÃO, USP; J. M. REECY, Iowa State University; D. KOLTES, Iowa State University; N. V. L. SERÃO, Iowa State University; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; H. FUKUMASU, USP; A. P. L. BRUSTOLINI, DB Genética Suína; S. M. ALENCAR, USP; A. LUCHIARI FILHO, USP; A. S. M. CESAR, USP.
Título:  Effects of increasing dietary oil inclusion from different sources on growth performance, carcass and meat quality traits, and fatty acid profile in genetically lean immunocastrated male pigs.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v.248, jun. 2021, 104515.
Páginas:  10 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A total of 96 genetically lean immunocastrated male pigs were used in a 98-day study to evaluate the effects of including 3% soybean oil (SO), canola oil (CO), or fish oil (FO) in the diets vs. feeding a standard commercial diet with 1.5% SO (control) on growth performance, carcass and meat quality traits, consumer acceptability, and intramuscular fatty acid composition of the longissimus lumborum (LL) muscle. Pigs were blocked by initial body weight (BW; 28.44 ± 2.95 kg) and assigned to one of four treatments, with six replicate pens per treatment and four pigs per pen. Pig BW and pen feed disappearance were recorded weekly. At the conclusion of the study, pigs were slaughtered, carcass characteristics were measured, and a sample of the LL was removed for meat quality assessment, fatty acid composition analysis, and overall liking evaluation. Dietary treatments had no effect on overall growth performance and pig carcasses. Although loins from pigs fed diets containing either 3% SO or CO had decreased (P = 0.05) Warner-Bratzler shear force, only the addition of 3% SO to pig diets resulted in loin chops that were rated higher (P < 0.001) for consumer overall liking. Adding either 3% SO or CO increased (P < 0.01) the percentages of oleic acid and total monounsaturated fatty acids in the LL intramuscular fat compared to control- or FO-fed pigs. However, intramuscular fat from 3% SO- or CO-fed pigs had the lowest (P < 0.01) proportion of total omega (n)-3 polyunsaturated fatty a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dietary oil sources; Immunologic castration; Lean growth; Pig; Pork quality.
Thesaurus Nal:  Fatty acid composition.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25469 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00171ALM2021.00196
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  26/02/2018
Data da última atualização:  04/04/2018
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  RIBEIRO, C. A. A. S.; MARCATTI, G. E.; MUNARETTI, A. M.; SILVA, K. E. da; ALMEIDA, D. R. A. de; VASCONCELOS, R. dos S.; VASCONCELOS NETO, E. L.
Afiliação:  Carlos Antonio Alvares Soares Ribeiro, UFV; Gustavo Eduardo Marcatti, Universidade Federal de São João Del Rei; Alisson Mello Munaretti, bolsista de Pós-Graduação da Embrapa Acre; KATIA EMIDIO DA SILVA, CPAA; Danilo Roberti Alves de Almeida, bolsista de Pós-Graduação da Universidade de São Paulo; Rosiele dos Santos Vasconcelos, IDAM; Elias Lourenço Vasconcelos Neto, Universidade Nilton Lins.
Título:  Otimização do traçado de trilhas para acesso a recursos florestais naturais.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2017.
Páginas:  99 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 134).
ISSN:  1517-3135
Idioma:  Português
Conteúdo:  O principal objetivo deste documento é contribuir para ampliar o conhecimento e difundir a aplicação das funcionalidades básicas relacionadas às análises de redes para otimização de trilhas, visando ao acesso aos recursos naturais, com as etapas implementadas em ambiente SIG.
Palavras-Chave:  Florestas naturais; Georreferenciamento; Geotecnologias; Trilhas.
Thesagro:  Sistema de Informação Geográfica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173502/1/Doc-134.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA36720 - 1UMTLV - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional