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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  23/05/2006
Data da última atualização:  23/05/2006
Autoria:  BRON, I. U.; RIBEIRO, R. V.; CAVALINI, F. C.; JACOMINO, A. P.; TREVISAN, M. J.
Afiliação:  IAC.
Título:  Temperature-related changes in respiration and Q10 coeficient of guava.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 62, n. 5, p. 458-463, set./out. 2005.
ISSN:  0103-9016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Guava (Psidium guajava L.) is a tropical fruit that presents fast post-harvest ripening: therefore it is a very perishable product. Inappropriate storage temperature and retail practices can accelerate fruit quality loss. The objective of this study was to evaluate the respiratory activity (RA), the ethylene production (EP) and Q10 of guava fruit at different storage temperatures. 'Paluma' guava fruits were harvested at maturity stage 1 (dark-green skin) and stored at either 1, 11, 21, 31 or 41°C; RA and EP were determined after 12, 36, 84 and 156 h of storage. RA and EP rates at 1 and 11°C were the lowest - 0.16 and 0.43 mmol CO2 kg-¹ h-¹ and 0.003 and 0.019 µmol C2H4 kg-¹ h-¹, respectively. When guavas were stored at 21°C, a gradual increase occurred in RA and EP, reaching 2.24 mmol CO2kg-¹ h-¹ and 0.20 µmol C2H4 kg-¹ h-¹, after 156 h of storage. The highest RA and EP were recorded for guavas stored at 31°C. In spite of high RA, guavas stored at 41°C presented EP similar to guavas stored at 11°C, an indicator of heat-stress injury. Considering the 1-11°C range, the mean Q10 value was around 3:0; the Q10 value almost duplicated at 11-21°C range (5.9). At 21-31°C and 31-41°C, Q10 was 1.5 and 0.8, respectively. Knowing Q10, respiratory variation and ripening behavior in response to different temperatures, fruit storage and retail conditions can be optimized to reduce quality losses.
Thesagro:  Psidium Guajava.
Thesaurus Nal:  ethylene; ripening.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF22723 - 1ADPAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  13/07/2007
Data da última atualização:  04/04/2016
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  DUBOC, E.; GUERRINI, I. A.
Título:  Desenvolvimento inicial e nutrição do pau-pombo em resposta à fertilização com nitrogênio e fósforo.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2006.
Páginas:  17 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 163).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Área degradada; Código Florestal; Degraded areas; Espécie florestal; Espécie florestal nativa; Forest; Mata de galeria; Plantio de recuperação; Recovering; Recuperação; Riparian vegetation; Species.
Thesagro:  Cerrado; Mata Ciliar.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/27820/1/bolpd-163.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC27820 - 1UMTFL - PPCRI7056CRI7056
CPAC27820 - 2UMTFL - PPFOL8160FOL8160
CPAC27820 - 3UMTFL - PPBPD267BPD267
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