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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  13/05/1999
Data da última atualização:  11/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CATTELAN, A. J.; HARTEL, P. G.; FUHRMANN, J. J.
Título:  Bacterial composition in the rhizobium of nodulating and non-nodulating soybean.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Soil Science Society of America Journal, v.62, n.6, p.1549-1555, 1998.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Little is known about the particular species of bacteria that are favored for growth in the rhizosphere. Obtaining this information will facilitate a better understanding of root colonization and competitiveness of rhizozphere organisms. We used fatty acid methods ester (FAME) analysis to identify bacteria in two different soils and in the rhizosphere of nodulating and non-nodulating 'lee' soybean | Glycine max (L.) Merr.]. In a light-room experiment, bacterial isolates from cach soil and soybean rhizosphere were selected at 3 (emergence), 6 (Vl stage) and 15 (V2-V3 stage) d after planting (DAP). Of 1131 bacterial isolates examined, 572 (50.6%) were identified. The majority of the identified isolates were Bacillus (324 isolates), Pseudomonas (121 isolate), and Arthrobacter (48 isolates). Of the 49 total bacterial species identified, 29 were detected in only one soil or the other. Numbers of Bacillus spp. were lower in the rhizosphere of nodulating and non-nodulatingsoybean than in root-free soil, and these lower numbers were usually offset by higher numbers of Gram-negative bacteria, especially Pseudomonas spp. Principal components analysis showed a distinct in each of the two soils. The percentages of isolates identified from each habitat, and the clusters derived from the FAME analysis, showed differences between soybean rhizosphere and root-free soil and, to a lesser extend, between nodulating and non-nodulating soybean rhizosphere. These results suggest that each soil of... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Nodule; Soybean.
Thesagro:  Bactéria; Biologia do Solo; Nodulação; Soja.
Thesaurus Nal:  nodulation; soil biology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO16335 - 1UPCAP - PP
CNPSO16335 - 2UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/11/2007
Data da última atualização:  19/08/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DANTAS, B. F.; SOUZA, C. R.; SILVA, F. F. S.; PEREIRA, M. S.; LOPES, A. P.; VIANA, L. H.; LIMA FILHO, J. M. P.; RIBEIRO, P. R. A.; BASSOI, L. H.
Afiliação:  BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA; JOSÉ MOACIR PINHEIRO LIMA FILHO, CPATSA; LUIS HENRIQUE BASSOI, CPATSA.
Título:  Soluble and unsoluble sugar foliar contents in grapevines Syrah and Moscato Canelli submitted to different rootstock and irrigation strategies during two production cycles at São Fransciso Valley, Bra.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis. Program & abstracts... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007.
Páginas:  p. 129.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  One of the main difficulties of grapevine cropping is to maintain an ideal balance of sugar distribution within the plants, that is related to their vigor, which is influenced by environment and cultural practices.
Palavras-Chave:  Moscato; Nordeste; Porta-enxerto; Syrah; Vale do São Francisco; Videira.
Thesagro:  Análise Foliar; Irrigação; Uva; Variedade.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/159634/1/Soluble-and-Unsoluble-Sugar-Foliar-Contents-in-Grapevines-Svrah-2007.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA36524 - 1UPCRA - PP634I61p.
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