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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/02/2011
Data da última atualização:  20/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.; OLIVEIRA, E. G. de; CARVALHO, S. E. Q.; SANTOS, J. F. de S.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; ELENISE GONÇALVES DE OLIVEIRA, UFCE; SAMANTA EULLES QUIXABA CARVALHO, CPAMN; JOSÉ FRANCISCO DE SEIXAS SANTOS, CPAMN.
Título:  Yield and composition of pirarucu fillet in different weight classes.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 33, n. 1, p. 95-99, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The fillet yield and quantity of waste generated after processing are important for planning and evaluating the growth performance of species and systems of aquaculture production in Brazil. The pirarucu (Arapaima gigas) is among the species with desirable characteristics for intensive fish with high market value. The objective was to evaluate the performance of pirarucu fillet in different weight classes: 7.0 to 9.0 kg (group I), 11.0 to 13.0 kg (group II) and 14.0 to 17.0 kg (group III). The fillet yield presented no significant difference between groups. The composition showed significant differences (p < 0.05) for moisture (77.96 to 75.04%) and ash (2.21 to 2.46%), while values of lipid and protein were similar between classes evaluated. In assessing the fat percentage per serving (loin, belly and tail) there was higher fat deposition in the ventral part and in group III. Thus, it can be lessen the pirarucu with weight ranging from 7.0 to 9.0 kg, using shorter production cycles and obtaining better quality fillets by having a lower muscle percentage of lipids.
Palavras-Chave:  Filetagem.
Thesagro:  Peixe; Rendimento.
Thesaurus Nal:  Arapaima gigas.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27727/1/actascianimsci.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN24855 - 1UPCAP - PPS 16/112011.00016
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/07/2005
Data da última atualização:  14/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, W. da; VILELA, D.; COBUCCI, T.; HEINEMANN, A. B.; REIS, F. A.; SANTOS, R. A. dos; PEREIRA, A. V.
Afiliação:  WILSON DA SILVA; DUARTE VILELA, CNPGL; TARCISIO COBUCCI, CNPAF; ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF; FERNANDO ALVARENGA REIS, AGENCIARURAL; ROSELI APARECIDA DOS SANTOS; ANTONIO VANDER PEREIRA, CNPGL.
Título:  Uso potencial de misturas de herbicidas no controle de plantas daninhas em alfafa.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Revista Ceres, v. 52, n. 299, p. 23-32, jan./fev. 2005.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar a seletividade e a eficiência de misturas de herbicidas aplicadas em pós-emergência na cultura da alfafa, visando ao controle de plantas daninhas dicotiledôneas.
Palavras-Chave:  Controle; Planta daninha.
Thesagro:  Alfafa; Herbicida.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/79587/1/Cobucci.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF22751 - 1UPCAP - PP20052005
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