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Registros recuperados : 9 | |
1. | | LIMA, S. C. P.; CARVALHO, M. das G. X.; SILVA, L. M.; MEDEIROS, N. G. A.; XAVIER, V. M. C. Controle da eficiência da pasteurização de leite de cabra em seis mini-usinas do cariri paraibano. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 62, n. 357, p. 388-393, jul./ago., 2007. Edição dos anais do 24o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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2. | | NARDELLI, M. J.; NOGUEIRA, F. R. B.; SIQUEIRA, I. N. de; CARVALHO, M. das G. X. de. Ocorrência de resíduos de antibióticos do grupo beta-lactâmicos no leite de cabra produzido no município de Prata, PB. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 61, n. 351, p. 404-406, jul./ago., 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | | COSTA, J. A. da; VIANA, M. P.; LIMA, S. J. de S.; OLIVEIRA, S. C. P. de L.; CARVALHO, M. das G. X. de. Detecção de resíduos de antimicrobianos em leite de cabra no Pajeú Pernambucano. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 2035-2039, mar./abr. 2017. Edição dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | SANTOS, M. G. O. dos; LIMA, S. C. P. de; CARVALHO, M. das G. X. de; MEDEIROS, N. G. de A.; SILVA, L. M. de; XAVIER, V. M. C. Monitoramento da eficiência de pasteurização de leite de cabra, baseado no sistema de análise de perigos e pontos críticos de controle, em mini-usinas do cariri paraibano. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 20, n. 141, p. 106-110, maio/jun. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | SANTOS, M. G. O. dos; LIMA, S. C. P. de; CARVALHO, M. das G. X. de; MEDEIROS, N. G. de A.; SILVA, L. M. de; XAVIER, V. M. C. Monitoramento da eficiência de pasteurização de leite de cabra, baseado no sistema de análise de perigos e pontos críticos de controle, em mini-usinas do cariri paraibano. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 20, n. 141, p. 106-110, maio/jun., 2006. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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7. | | LIMA, S. C. P. de; SANTOS, M. G. O. dos; CARVALHO, M. das G. X. de; SILVA, L. M.; MEDEIROS, N. G. de A.; XAVIER, V. M. S. C.; HOLANDA, S. A. de M. Características microbiológicas do leite de cabra cru e pasteurizado em seis mini-usinas do cariri paraibano. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 20, n. 142, p. 79-84, jul. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | ARAÚJO, V. J. A. de; FERNANDES, A. R. da F.; LEITE, H. R.; MEDEIROS, J. M. de A.; DANTAS, E. S.; SOUZA, D. R. M. de; NARDELLI, M. J.; CARVALHO, M. das G. X. de. Qualidade do leite de cabra in natura processado em mini-usinas do médio sertão de Cariri paraibano: estudo comparativo. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 62, n. 357, p. 430-436, jul./ago., 2007. Edição dos anais do 24o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | SIQUEIRA, I. N. de; CARVALHO, M. das G. X. de; NARCELLI, M. J.; SILVA, L. M. da; XAVIER, F. W.; ARAÚJO, V. J. A. de; FERNANDES, E. B. de C.; CORDÃO, M. A. Pesquisa de resíduos de antibióticos no leite de cabra cru nas mini-usinas do Cariri paraibano. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 62, n. 357, p. 437-440, jul./ago., 2007. Edição dos anais do 24o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
21/11/2018 |
Data da última atualização: |
13/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RIBEIRO, V. P.; MARRIEL, I. E.; SOUSA, S. M. de; LANA, U. G. de P.; MATTOS, B. B.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; GOMES, E. A. |
Afiliação: |
VITÓRIA PALHARES RIBEIRO, Universidade Federal de São João del Rei; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; SYLVIA MORAIS DE SOUSA TINOCO, CNPMS; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; BIANCA BRAZ MATTOS, CNPS; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; ELIANE APARECIDA GOMES, CNPMS. |
Título: |
Endophytic Bacillus strains enhance pearl millet growth and nutrient uptake under low-P. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, v. 49S, p. 40-46, 2018. |
DOI: |
10.1016/j.bjm.2018.06.005. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
tBacterial endophytes are considered to have a beneficial effect on host plants, improv-ing their growth by different mechanisms. The objective of this study was to investigatethe capacity of four endophytic Bacillus strains to solubilize iron phosphate (Fe-P), pro-duce siderophores and indole-acetic acid (IAA) in vitro, and to evaluate their plant growthpromotion ability in greenhouse conditions by inoculation into pearl millet cultivated ina P-deficient soils without P fertilization, with Araxá rock phosphate or soluble triplesuperphosphate. All strains solubilized Fe-P and three of them produced carboxylate-typesiderophores and high levels of IAA in the presence of tryptophan. Positive effect of inocu-lation of some of these strains on shoot and root dry weight and the N P K content of plantscultivated in soil with no P fertilization might result from the synergistic combination ofmultiple plant growth promoting (PGP) traits. Specifically, while B1923 enhanced shoot androot dry weight and root N P content of plants cultivated with no P added, B2084 and B2088strains showed positive performance on biomass production and accumulation of N P K inthe shoot, indicating that they have higher potential to be microbial biofertilizer candidatesfor commercial applications in the absence of fertilization. |
Thesagro: |
Fosfato; Solubilização. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186600/1/Endophytic-bacillus.pdf
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Marc: |
LEADER 02010naa a2200229 a 4500 001 2099781 005 2021-04-13 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.bjm.2018.06.005.$2DOI 100 1 $aRIBEIRO, V. P. 245 $aEndophytic Bacillus strains enhance pearl millet growth and nutrient uptake under low-P.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $atBacterial endophytes are considered to have a beneficial effect on host plants, improv-ing their growth by different mechanisms. The objective of this study was to investigatethe capacity of four endophytic Bacillus strains to solubilize iron phosphate (Fe-P), pro-duce siderophores and indole-acetic acid (IAA) in vitro, and to evaluate their plant growthpromotion ability in greenhouse conditions by inoculation into pearl millet cultivated ina P-deficient soils without P fertilization, with Araxá rock phosphate or soluble triplesuperphosphate. All strains solubilized Fe-P and three of them produced carboxylate-typesiderophores and high levels of IAA in the presence of tryptophan. Positive effect of inocu-lation of some of these strains on shoot and root dry weight and the N P K content of plantscultivated in soil with no P fertilization might result from the synergistic combination ofmultiple plant growth promoting (PGP) traits. Specifically, while B1923 enhanced shoot androot dry weight and root N P content of plants cultivated with no P added, B2084 and B2088strains showed positive performance on biomass production and accumulation of N P K inthe shoot, indicating that they have higher potential to be microbial biofertilizer candidatesfor commercial applications in the absence of fertilization. 650 $aFosfato 650 $aSolubilização 700 1 $aMARRIEL, I. E. 700 1 $aSOUSA, S. M. de 700 1 $aLANA, U. G. de P. 700 1 $aMATTOS, B. B. 700 1 $aOLIVEIRA-PAIVA, C. A. 700 1 $aGOMES, E. A. 773 $tBrazilian Journal of Microbiology$gv. 49S, p. 40-46, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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