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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  CARVALHO, M. da P. M. de; MOURA, L. L.; PAPE, G.
Título:  Farinha de batata-doce: altemativa para consumo humano e animal.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 3., 1979, Florianopolis, SC. Resumos...
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Batata-doce; Tuberculos.
Thesagro:  Farinha.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA6212 - 1UPCSP - --1979/0012002.00079
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  17/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PEREIRA, P. F. M.; PICCIANI, P. H. DE S.; CALADO, V.; TONON, R. V.
Afiliação:  PAMELA F. M. PEREIRA, UFRJ; PAULO H. DE SOUZA PICCIANI, UFRJ; VERONICA CAADO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Gelatin-based films and mats as electro-sensoactive layers for monitoring volatile compounds related to meat spoilage.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Packaging and Shelf Life, v. 36, e101049, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2023.101049
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gas sensors are an emerging technology that contributes to the quality and freshness assessment in the food sector. Among the possible techniques to prepare gas sensors, film casting and electrospinning are considered easy and relatively simple methods. The present study aims at investigating the effect of processing on structural, morphological, thermal, and sensitivity properties of gelatin (GEL) based films and mats incorporated or not with anthocyanin (ATH) as a function of the presence of volatile compounds associated with meat spoilage. Both electrospinning process and ATH incorporation induced structural changes in gelatin-based materials, such as decreasing crystallinity as a function of the intermolecular interactions and consequent changes in materials' thermal properties. The sensitivity values of Gel and Gel-ATH mats were respectively, 54% and 45% higher in comparison with their corresponding drop-casting layers. Sensor response showed a prominent correlation with total volatile basic nitrogen. The results suggest the development of a new responsive and biocompatible material for meat quality assessment.
Palavras-Chave:  Casting; Eletropulverização; Gas sensor; Propriedades elétricas.
Thesagro:  Antocianina; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Electrical properties; Electrospraying; Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15648 - 1UPCAP - DD
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