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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/05/2020 |
Data da última atualização: |
15/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. |
Afiliação: |
TATIANA BOTELHO FANTAZZINI, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; GLADYSTON RODRIGUES CARVALHO, EPAMIG; GILBERTO RODRIGUES LISKA, UNIPAMPA; MARIA LAENE MOREIRA DE CARVALHO, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFLA; MARCELO ÂNGELO CIRILLO, UFLA; FERNANDO AUGUSTO SALES RIBEIRO, UFLA. |
Título: |
Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.15258/sst.2020.48.2.05 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Brazilian National System of Seeds and Seedlings, coffee seeds are evaluated by the germination or tetrazolium test. However, differences have been observed between the results of these tests in various studies, especially when the seeds have a lower level of quality. Given this situation, the aim of this study was to evaluate the correlation between historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test in samples of coffee seeds using Generalized Additive Models for Location, Scale and Shape (GAMLSS). Historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test of coffee seeds originating from different cultivars and different crop seasons were used. The zero-or-one inflated beta GAMLSS is suitable for fitting data from the germination test and from the tetrazolium test. The estimate of viability by the tetrazolium test varies according to the germination percentage class. There are greater GAMLSS correlations between the percentages of normal seedlings and of viability in the tetrazolium test for germination values above 70%, and low correlations below this value, showing that evaluation of coffee seeds based only on the tetrazolium test may not correspond to actual physiological performance. |
Thesagro: |
Café; Germinação; Teste de Sementes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213051/1/correlation-between-historical-data-of-the-germination-test.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Registros recuperados : 31 | |
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11. | | MENEZES, J. E.; SILVEIRA, J. F. da; CARVALHO, M. L. M. de; SANTOS, J. A. Viabilidade de sementes de cenoura cultivar Brasilia, atraves do teste de tetrazolio. Informativo ABRATES, Brasilia, v.3, n.3, p.85, jun. 1993. Resumo.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | LIMA, J. M. E.; SMIDERLE, O. J.; OLIVEIRA, J. A.; CARVALHO, M. L. M. de. Técnicas de análise de imagem para caracterização da qualidade de sementes de paricarana (Bowdichia virgilioides Kunth). Ciência Florestal, Santa Maria, v. 28, n. 3, p. 1202-1216, jul.-set., 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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13. | | PADUA, G. P. de; FRANCA NETO, J. de B.; CARVALHO, M. L. M. de; KRZYZANOWSKI, F. C.; GUIMARÃES, R. M. Incidence of green soybean seeds as a function of environmental stresses during seed maturation. Revista Brasileira de Sementes, Lavras, v. 31, n. 03, p. 150-159, set. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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15. | | PADUA, G. P. de; CARVALHO, M. L. M. de; FRANCA NETO, J. de B.; GUERREIRO, M. C.; GUIMARÃES, R. M. Response of soybean genotypes to the expression of green seed under temperature and water stresses. Revista Brasileira de Sementes, Lavras, v. 31, n. 03, p. 140-149, set. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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16. | | PÁDUA, G. P.; FRANÇA NETO, J. de B.; CARVALHO, M. L. M. de; KRZYZANOWSKI, F. C.; GUIMARÃES, R. M. Ocorrência de sementes esverdeadas em função do tipo de estresse durante a maturação da semente de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 4., 2006, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2006. p. 191-192. Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf.Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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17. | | PUPIM, T. L.; CARVALHO, M. L. M. de; PÁDUA, G. P. de; NERY, M. C.; FRANÇA NETO, J. B. Ocorrência de sementes verdes e qualidade fisiológica de sementes de soja. Informativo ABRATES, Pelotas, v.15, n.1/3, p. 238, ago. 2005. Ref. 396. Edição dos Resumos do XIV Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, ago. 2005.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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18. | | SILVA, E. A. A. da; PINHO, E. V. de R. Von; VIEIRA, M. das G. G. C.; CARVALHO, M. L. M. de; MACHADO, J. da C. Alterações dos padrões de isoenzimas em sementes de milho infectadas por fungos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 9, p. 1725-32, set. 2000. Título em inglês: Alteration of the isoenzymes patterns in corn seeds infected by fungi.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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19. | | PÁDUA, G. P.; FRANÇA-NETO, J. B.; CARVALHO, M. L. M. de; COSTA, O.; KRZYZANOWSKI, F. C.; COSTA, N. P.; HENNING, A. A. Determinação do nível máximo de tolerância de sementes esverdeadas em lotes de sementes de soja. Informativo ABRATES, Pelotas, v.15, n.1/3, p. 56, ago. 2005. Ref. 031. Edição dos Resumos do XIV Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, ago. 2005.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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20. | | ESPERON REIS, R. de G.; GUIMARÃES, R. M.; PEREIRA, D. de S.; CASTRO, M. B. de; VIEIRA, A. R.; CARVALHO, M. L. M. de. Qualidade fisiológica de sementes de berinjela osmocondicionadas submetidas à secagem. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 11, p. 1507-1516, nov. 2013. Título em inglês: Physiological quality of osmoprimed eggplant seeds subjected to drying.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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